2012. november 14., szerda

Önéletrajz



Most, hogy veszélyben a cégünk, muszáj voltam a hétvégén megírni az önéletrajzomat….igen, 33 éves vagyok, és még soha nem kellett önéletrajzot írnom, beadnom, elküldenem. Az egyetem után rögtön helyet kaptam egy tervező-kivitelező irodában, utána pedig jött a cégalapítás.

Egy picit elbizonytalanodtam az interneten található minták, tanácsok láttán, de arra jutottam, hogy nem ezeket a sablon europassos önéletrajzokat veszem alapul, hanem kreálok egy sajátot. Persze a kötelező dolgokra figyeltem, úgy, mint pl: átláthatóság, tömörség, kiemelések….sőt, még őszinte is vagyok, már ami a diplomát illeti. (Odaírtam zárójelben, hogy nyelvvizsga bizonyítvány hiányában nem kaptam még kézhez. Persze lehet, hogy nem jó ötlet odaírni, de hát a nyelvtudás ecsetelésénél, úgyis rájönnek, hogy ha csak alapfokúm van, az meg nem elég egy diplomához.) Képet nem tettem rá, mert állítólag az csak elvonja a figyelmet a lényegről...hát nem tudom, hogy az én fotóm mennyire vonná el:D

És, hogy miért is írok erről? Úgy gondoltam, ha már írom a kis blogocsám és olvassátok is páran, akkor rákérdezek nálatok, hogy esetleg nincs-e közöttetek egy önéletrajz guru, aki tudna nekem segíteni abban, hogy egy igazán tuti önéletrajzot készítsek. Hm? :)

8 megjegyzés:

Csigusz írta...

Majd jon Eszterke penteken :D Ugye en is mostanaban irtam az enyemet. Majd atbeszeljuk a temat. Es akkor meg ott van a motivacios level kerdese is :-)

Rita írta...

jaj, de jóóóó:)
igen, az is van...de arra gondoltam, hogy azt csak akkor írom meg, ha lesz konkrét hely, ahova beadom....bár egy sablont lehetne abból is írni.

Popi írta...

Akkor merném vállalni, hogy segítek, ha sikerrel bekerültem volna valahová a saját önéletrajzommal, de eddig nem ez volt a jellemző, hanem az ismerősök! Sajnos!

Tamko írta...

Szerintem egy mosolygós diszkrét fotó nem árt! (bár én sem vagyok guru, de egyszer olvastam valami tanulmányt)

Havanna írta...

Rita múltkor néztem erről műsort, egy tanácsadó beszélt. A fotót mindenképpen javasolta, persze vmi szolidat, és külön kiemelte, hogy az önéletrajzban legyen olyan mondat, rész ami felkelti a pályáztató figyelmét-vagyis ne egy sablon önéletrajz legyen.
Közösségi oldalon, ha rajta vagy, törölj minden személyesebb információt!
Motivációs levéllel igazából meggyőződ a munkáltatót még pluszban, hogy miért Te vagy számára a legjobb választás.
Én anno, nagy pályázgató voltam remélem most ezt kihagyom pár évre, de sikerült jó önéletrajzzal+interjúval bekerülnöm jó helyre.

Rita írta...

Köszi Lányok:) Akkor rittyentek magamról egy jó fotót majd egyik nap.

Audrey írta...

Rita, én most interjúztatok 2 pozira is a csapatomban, és aki nem rak be képet, az picit gyaús. Persze kultúráltat, de ezt Neked nem kell külön mondai :) Nyelvtanra és helyesírásra, elütésekre nagyon figyelj!

Rita írta...

Húh, akkor rakok képet mindenképp:DD

Okkés:)