2012. november 15., csütörtök

Eredmények:)



Nem mondom, hogy olyan sokat megtudtam magamról, de jó kedvem van. A dokibácsi nem mondott semmit, azaz rosszat nem:) Van 1-2 eredményem, ami csillagos (azaz a kapott papíron kiemelve van…én is  kiemeltem lenn), de nem kell szednem gyógyszer pl. a pajzsmirigyemre. A Meforal marad 2×fél dózisban, szelént kell szednem még 2×1-et, valamint Wild Yam kapszulát 2×1-et ebből is. (valakinél olvastam erről a kapszuláról, hogy neki is ezt tanácsolták….nem emlékszem kinél:s)
Tehát akkor lássuk az értékeket a ciklus 9. napján: (sajnos mértékegységeket nem tudok írni, mert nincs a leleten....ejnye-bejnye)

Vércukor: 5,27
Inzulin: 4,79 (soha nem volt ilyen kevés!)
HOMA: 1,12
CRP: 0,18
TSH: 0,801
fT4:17
fT3: 4,47
Thyreoglobulin: 9,67
TPO-At: 141,79
TG-AT (anti-thyreoglubulin):<10
Cortisol: 373,3
Ösztradiol: 55,3
Progeszteron: 1,3
Prolactin: 142,7
SHBG: 179,7
D vitamin: 70
TSH elleni antitest: 0,87 negatív

A D vitamin szintemre érdekes módon azt mondta, hogy magas, úgyhogy ne szedjek ennyit (3000 NE/nap), szedjem 2 naponta….hát, nem tudom:D Most fogok kapni 5000 NE-set Ámérikából. 
Persze a szelén értékét nem találom a papíron, ott meg így hirtelen nem láttam, hogy nincs a leletek között….na, mindegy. Szedem, amit felírt (Béres szelénjét), azt kész:)
Diagnózis rovatban egyébként ez van: Hasihimoto thyreoiditis, IR, PCOS, Subklinikus hypothyreosis. De ezeket még az első konzin írta fel, mint (gondolom)lehetséges diagnózis. Most azt mondta, hogy a pajzsmirigyre nem kell szednem semmit, pici gyulladás van, de ez a Wild Yam gyökér majd segít (bár ezt nem a pajzsmirigyre mondta azt hiszem). Őszintén? Én hiszek neki....vagy nem kellene? Nem akarok elbizonytalanodni:D
4-6 hónap múlva konzultáció, ha addig nem sikerülne a lombik, ha sikerül, akkor azt mondta, hogy a baba fotójával menjek:) Okkés:D

Már csak egy dolgot nem kérdeztem meg tőle, (de felhívom, ha majd aktuális lesz) mégpedig, hogy mit szedhetek a terhesség alatt is.

7 megjegyzés:

kretty írta...

Nekem van meforalom, nem akarom kidobni, ha gondolod megbeszéljük és odaadom

Rita írta...

Okkés...az 1000 mg-osat szedem:) úgy emlékszem 900 valamennyi volt a 60 darabos kiszerelés.

Névtelen írta...

Ez a Wild Yam nem ilyen progeszteron pótlásos valami? A Wild Yam gyökeréből nyerik. Nekem úgy rémlik akkor találkoztam vele, mikor az Utrogestan helyett kerestem valami természeteset. De lehet keverem valamivel. :-(
ETAMA

Rita írta...

nem kevered, jól tudod:)csak most is nagyon alacsony a progeszteronom (úgy, hogy vérvétel előtt egy héttel hagytam abba a 100mg-os utro szedését 3×2-t szedtem). és tulképpen nekem mindig is alacsony volt...és ez baj állítólag.

Csigusz írta...

Szoval szeded a meforakt egy hete, es ilyen jo lettel? Woow! A dokiba nem emlegetett auto immun dolgot, met en ugy tudom a hashimotot az... Nezd meg ezustmacko blogjat. Arra speciel jo a paleo, de ne szaladjunk ennyire elore. Ez a doki pengenek tunik szoval nemtom. Ja es ugyesen otthon hagytam a vitamint... De negy het mulva megint jovunk. A konyveket viszem holnap.

kretty írta...

Jajj, ingyé' adom! :)

Rita írta...

jaj má' Eszter :DDDDD nem baj, úgyis taxofit is kellene:)
nem emlegetett ilyet, de szerintem arra még az elején gyanakodott, de a vérvétel meg jó lett....szóval nem tudom (dehogy őszinte legyek, most nem is érdekel:D)

Ó, köszi Kretty:)Akkor fejben tarom, és majd egyszer összefutunk, okés?