2012. augusztus 15., szerda

Eredmények (?)


A mai délutánomat sikerült jól elszúrnom. Elmentem ugyanis reggel a Bálint Analitikába megnézetni szendvicses terheléssel a cukor és inzulin értékeimet. Tudom, túlbuzgó vagyok, de kíváncsi voltam, na. Mondanom sem kell, extra szar lett az eredményem, ami baromira elkeserített…először. (mert persze kis túlzással, de ilyen szar eredményem még sose volt)


cukor 0’     5.43 mmol/l
cukor  90’  9.21 mmol/l ++

inzulin 0’    7.30 mU/L
inzulin 90’  54.15 mU/L

Azután meg felbosszantott és arra jutottam, hogy úgy ahogy van, le kellene sz..nom az egészet. Más normális ember sem nézegeti havonta az értékeit, márpedig nem hiszem el, hogy rajtam(tunk) kívül minden nőnek normálisak ezek az értékei. (Pláne azoknak, akik már elnézést, de nagyon kövéren lesznek kismamák mindenféle gond nélkül.) 
Van pl. egy barátnőm. Neki 11,1 mU/L lett az éhgyomri inzulinja nemrég. De mivel az előző napokon pont nem tartotta a diétáját, T. doki csak annyit mondott erre, hogy ne aggódjon, biztosan ezért lett ilyen magas az inzulin szintje, mert többet evett a kelleténél. Jaaaa? Hogy ezt ennyire befolyásolja holmi kilengés? Hogy ennyire nem mindegy, hogy mit eszem, mert már a másnapi szintbe is bekavar? Ilyen érzékeny ez az érték? Akkor meg miről is beszélünk?

Különben is. Nem zabálok orrba-szájba, rendesen mozgok, szedem a gyógyszert, a vitaminokat, nem dohányzom, nem kávézom, nem iszom alkoholt…mit tehetek még?

Az is durva lenne szerintem, ha csak azért, mert most két hete kevesebbet eszem egy picivel, ezt művelné velem…basszus csomó nő fele ennyit sem eszeik, azt mégis pik-pak teherbe esik. 
Persze rögtön írtam T. dokinak egy S.O.S., SÜRGŐS, FONTOS, levelet az értékekkel és megkérdeztem tőle, hogy most akkor mehetünk-e szerinte lombikra…..idézem magam: „Azért kérdezem ilyen elkeseredetten, mert a tavalyi stimulációs beültetés sem végződött túl jól (embólia, trombózis), tehát feleslegesen nem szeretném a szervezetem terhelni hormonokkal, biztosra szeretnénk menni. Vagy legalábbis azzal a tudattal, hogy a cukor-inzulin értékeim miatt nem kell aggódnom a stimuláció alatt.

Kicsit nyomatékosítani akartam benne, hogy nem babra megy a játék. Nem dobálózhatok csak úgy a hormon injekciókkal, hogy hátha….igen is figyeljen rám. Remélem megteszi. Bár most szabin van, de talán a jövő hét vége felé megkapom a válaszát…majd lógok a neten szabi alatt:D (vagyis anyukámnak mondom majd, hogy nézzen rá minden nap az email-elkre)

Holnap is megyek vérvételre a házi dokihoz. Egy nagy-rutint nézetek, amiben benne van a TSH-is…engem elsősorban ez érdekel. Ennek az eredménye valószínű, hogy csak a jövő héten jön meg, de legfeljebb elküldöm ezt is T. dokinak utólag…már, ha nem lesz jó az eredmény.

Ja, és még valami. Nem olyan rég olvastam egy blogban, hogy a hús igen is megnövelheti az ember inzulin szintjét...én tegnap elég jól bekajáltam húsból vacsira...áááá, minek agyalok én ilyeneken?

                                 (tetszik a dal címe: Semmi nem számít)

12 megjegyzés:

Csiburaska írta...

Hallod Rita, írtam Én korábban is milyen fura Nekem is ez az IR -dolog, és pont a napokban beszéltem egy Csajszival aki kb így járt mint Te, elment és tök hasonló lett az eredménye, mire a dokival való beszélgetése közben kitért az előző esti vacsorájára, ami történetesen tárcsán sütött husik voltak este kb 9 óra körül, erre a doki mondta neki:"Hát valószínű nem kellett vna túlzásba vinni a vacsit, mert az hozhatott ki ilyen érdekes eredményt.." Hát most erre mit mondjak..?

Csiburaska írta...

Neked legutóbb milyen is lett az IR-ed?Remélem nem vagy elkeseredve!!!puszi

Rita írta...

Szia Csibu:)
Hát igen, bár én azért 7-kor ettem, tehát azért a 12 óra meg volt a vérvétel előtt, és 30 g CH volt az adagom most is, de husit azt ettem dögivel....hát, nem tudom.
Az eredményeim tavaly novemberben (itt is szendvicses terhelés volt):
cukor 0' 4,52 mmol/l
90' 6,06 mmol/l
inzulin 0' 5,9 mU/L
90' 30,9 mU/L

Az eredményeim idén márciusban (itt is szendvicses "terhelés" volt, de itt a cukrot én mértem itthon):
cukor 0' 4,5 mmol/l
90' 4,9 mmol/l
inzulin 0' 5,43 mU/L

Persze ezek sem hiper-szuper eredmények, de nem is olyan rossz, mint most. Ja, és azt mondanom sem kell, hogy amikor még nem mozogtam, nem diétáztam, nem szedtem gyógyszert, sokkal jobb eredményeim voltak:(.....ennyit erről.

Tegnap egy lány a laborban mondta, hogy szerinte meghamisítják az eredményeket:DDDDD

Csiburaska írta...

Tegnap este meséltem a Páromnak , ugyanis mindig vagánykodok Veled hogy mennyi vitamint szedsz, meg mozogsz...stb, erre mikor közöltem Vele a tegnapi vérvételedet teljesen kiakadt, azt mondta szerinte ennek az egésznek semmi értelme, ennek az IR-nek, meg CH-nak, meg mindennek...Nem tudom az Én orvosom miért kötötte a lelkemre hogy hagyjam abba ahogy most megjön majd a menstruációm,és ne is szedjem amíg nem lombikozok...Szóval kinek higgyen az ember???

Rita írta...

Most már én is úgy látom, esküszöm, hogy nincs értelme:D...csak nekem bátorságom nincs abbahagyni a gyógyszert. De mindenesetre úgy döntöttem, hogy nem érdekel ez az eredmény...folytatok, minden úgy, mint eddig, aztán kapja be a sors, ha úgy dönt, hogy így sem lehet gyermekem.

Neked egyébként a lombikos dokid mondta, hogy hagyd abba? Vajon miért mondhatta? És, ha elkezdődik a lombik, akkor folytatnod kell?

Rita írta...

Ma írtak az MM-ből, hogy T. doki szabin van, de megmutatják a leleteimet B. doktornőnek, ha hozzájárulok....jaj, úgy örülök. Végre valaki más is ránéz. Úgy éreztem sokszor, hogy T. doki nem tud már velem mit kezdeni:))))
Persze lehet, hogy a doktornő sem tud majd újat mondani, de nem érdekel, akkor megnyugszom legalább:D

Csigusz írta...

Pufff neki, de kuvara elegem van ebbol a szarsagbol... Bakker Rita iszonyat sokat mozogsz mar ennek is le kene vinnie az erteket. Hus bakker, fasza. Tenyleg nincs ertelmes gondolatom csak ilyen artikulalatlan dolgok jonnek ki a fejembol.

Csigusz írta...

Konkrtan mi a lof@sztol lett a cukrod ilyen magas? Tiszta rohej!

Rita írta...

:D én már túl vagyok a nagy kiakadáson, most már csak röhögök az értékeken esküszöm...én sem értem a cukromat sem....szoktam néha itthon mérni, és soha, de soha nem volt ilyen magas. jó, tudom, az nem halál pontos, de azért annyit csak nem csal.

Csigusz írta...

Most olvastam valamelyik forumon, hogy a venas vervetel max 0,7 tel "helyesebb". Ez akkora szivas.. Erted, nincs semmi tunetunk, nem vagyunk betegek a klasszikus ertelemben. En is benyomok uzsira egy nagy adag fagyit es elem utana az eletem nem leszek egy ora mulva ehes nem szall el elvileg a cukrom mert jol vagyok, bakker... Erted mire gondolok... Egyszeruen nem hiszem el, hogy ezen kell stresszelnunk, nem vagyunk elhizva. te konkretan durvan nyomod a sporot. Amugy meg nem irtam de erre felbuzdulva en is egy hete mindennap 20-25 percet elliptikus trenerezek... En nagyon nem vettem komolyan a sporot. Kimaradt harom honap, itt tunyultam. Ilyenkor kicsit kar, hogy ez nem latszik meg rajtam, erted nincs ami ravegyen, hogy mozogjak, de mostantol van, a lelkiismertem :-)

Havanna írta...

Szia Rita!
Sajnálom a rossz eredményeket, de ne keseredj el.Én is felnézek Rád hogy ennyire tudatosan csinálod.
Kerestem hogy mióta szeded a metet, de nem találtam. Nem lehet hogy, változtatni kellene más típusúra vagy csak emelni az adagon? Annyit már tapasztaltam, hogy a metnek időre van szüksége. Enyém doki pl. nem is enged csak max. fél évente terhelni. Nem értem én sem, bocsi csak itt elmélkedem. Kitartás, hidd el meg lesz az Eredménye!

Rita írta...

Szia Havanna:)
Most Janumetet szedek, már több, mint 1 éve, előtte volt Competact, Eucreas, és Mercformin is. 2 éve kezdtem, úgyhogy lassan már ildomos lenne hatnia:D...remélem én is, hogy helyreállok egyszer:)Köszi, hogy írtál;)