2012. augusztus 29., szerda

T. dokinál


Először is azzal kezdem, hogy ma megjött, sá-lá-lá, igaz a 42. napon, de nekem már ez is nagy szó:) Hihetetlen, hogy egy kis has-láb és keresztcsont masszázs mire képes. Egész éjjel baromira görcsöltem, és ma is persze, de ennek most nagyon örülök:)

A konzultáción is túl vagyunk, és nagyon örülök, hogy bejelentkeztem....volt értelme:) Doktor Úr azt mondta, hogy a HA1C-s eredményem és az itthon mért cukor eredmények azt mutatják, hogy alapjában alacsony vércukor értékeket produkálok, egyedül az éhgyomrimmal van valami bibi. Ezt pedig úgy tudjuk kiküszöbölni, hogy 20 g lassú CH-t meg kell ennem minden nap utóvacsira 22.00 és 23.00 óra között. Mátol 2 napig azt kell csinálnom, hogy nem eszek utóvacsit, és fel kell kelnem éjjel 2.00 és 3.00 között és meg kell mérnem a vércukromat. Úgyanis elvileg nagyon alacsony lesz és ez okozza a reggeli kilengést. Ezután 2 napig megeszem a 20  g lassú CH-t utóvacsira és így fel kell jegyeznem a reggeli vércukor eredményeket, majd mindezt elküldöm a dokinak. Ezután a terápia a következő lesz: ha az utóvacsikkal javul a reggeli cukor terhelés, akkor minden marad a régiben, csak a 20 g CH-s uv. kerül be plusszba az étrendembe. Ha ez nem válik be, akkor a Janumet gyógyszert cseréljük, azaz elveszi tőlem a metformint (a gyógyszerből) és csak a másik hatóanyagot kell majd szednem.
Megkérdeztem, hogy akkor a következő ciklusban kezdhetünk-e. Azt mondta, hogy mindenképp, hiszen, ha csak a diétán kell változtatni, akkor az egy hét alatt rendbe tesz mindent, ha gyógyszer váltás lesz, akkor annak is 2 hét kell csak, hogy hasson.

Felhívtam az intézetet is, hogy beszámoljak a fejleményekről. Megkérdeztem, hogy a méhbiopsziát akkor most meg kell-e ismételni. Igen, meg kell, szóval, ha kiderül 1-2 héten belül, hogy javultak-e a cukor eredményeim, akkor bejelentkezek egy méhbiopsziára:) Mivel most majd rendszeresen jár hozzám Réka Jera-masszázsolni, ezért úgy tervezem, hogy azért a 30. nap környékén megjön majd, így talán szeptember végén - október elején tudunk is kezdeni....jó lenne:)

Ja, amúgy tiszta rehab vagyok. Tegnap előtt elestem a bicajjal...33 éves fejjel, ááá nem volt ciki:D Fáj a kezem-lábam. Ma meg úgy, de úgy bevertem a másik könyököm, hogy azt hittem rögtön összeesem a fürdiben.

5 megjegyzés:

Popi írta...

Szuper lenne, ha csak ezen az utóvacsin múlna! Remélem és drukkolok!

Rita írta...

Igen, az tényleg tök szupi lenne:)
Mostanság egyébként inkább este volt a mozgás is, a 20 g CH-t viszont nem ettem meg utána, így persze, hogy leeshet mindig a vércukrom éjjel. Szóval most ezen a héten kísérletezek, hogy mi a jó nekem:)

Csigusz írta...

Jol van, ugyes kislany! :-)

Nahat erre nem is szamitottal, mi ;)? Tok jo! En neha utovacsizok, neha nem... Lehet, hogy bevezetem, csak a korpoviton tul kene talalnom valamit, mert az mar undi. Holnap beszamolok, hogy a kolevittel mi van... Nem tudom elkepzelni, hogy azt nem ehetunk, en mindig annyira korultekintoen olvasom el az osszetevoket... En ma kirugtam a hambol teljesen, es az utlevel ugyintezes utan elmentem a cserpesbe es turos taskat ettem, szerintem ugy 10 honapja nem erte a szamat... Finom volt, ropogott a teteje, de nem ilyen retes tesztabol volt. Tegnap lattam visszafele a fagyizot, majd legkozelebb, gusztan nezett ki :-)

Puszi

Rita írta...

Ez nem ééér, túrós batyúúúú, ááááááááá, de szeretem :DDDD

Tényleg örülök, remélem ez valóban rendezi majd a dolgokat:)

Pocilakóra várva írta...

Mindenesetre drukk!:)