2012. október 30., kedd

Érthetetlen



Nem nagyon tudom felfogni, hogy mi történt…ennél többet, mint amit ezért a beültetésért tettem, tényleg nem tudok tenni. Szigorúan diétázom, és nem csak 3 hónapja....3 éve. Mozgok, mint egy hülye minden áldott nap. Szedem becsületesen a gyógyszert és vagy 1000 féle vitamint + a Mastodynon. Ittam 6 hétig a Gyuri bácsi féle fagyöngy tinktúrát kifejezetten méh erősítésre és iszom a teáit is. Volt két méhbiopsziám. Volt egy kis kuruzslás is: jónásnapon a beültetés. De ami a legfontosabb: most a lelkemet is teljesen kitártam.

MIT CSINÁLJAK MÉG KÖNYÖRGÖM? Ahogyan Csibu is írta, én is elveszítettem picit a hitem.

Talán nézessem meg én is a laktóz és a glutén érzékenységet? (Hol? Bálint Ananlitika, vagy lehet ezt háziorvoson keresztül is?)
Cukor kontrollra mindenképp szükség lesz, ugyanis a ma reggeli 60 perces értékem 7,1 volt, ami baromi magas. Már írtam is T. dokinak levelet.
Az MTHFR 1298-at nem nézték nálam, nézessem meg azt is?
Nem tudom, nem felesleges-e ez a sok idióta vizsgálat, nem pénzkidobás-e? Már így is annyi, de annyi pénzt kifizettünk mindenféle „hülyeségre”.

Nagyon-nagyon köszönöm Nektek, hogy szurkoltatok, hogy velem csináltátok a diétát, a sportot, hogy velem izgultatok:) Hihetetlen jól esnek a vigasztaló szavak is! De természetesen nem adjuk fel, pláne, hogy 5 szépséges fagyibaba csücsül még az intézetben. És holott eddig úgy gondoltam, hogy most vagy soha, most mégis úgy gondolom, hogy minél előbb szeretnék menni a fagyikért…de ha mást nem, a cukromat előtte rendbe kell tenni mindenképp, mert ez nem állapot!

Úgy döntöttem, hogy a diétás naplót nem vezetem többé, ha valamelyik orvos kérné, ebből már tudok válogatni. Végülis 3 havi étrendem van meg itt a blogon. Természetesen ettől függetlenül folytatom a diétát és a mozgással is lassan visszaállok a régi kerékvágásba...bár lehet, hogy inkább heti 3-4-re csökkentem az alkalmat.

Miután megérkezett az eredmény hívtam az intézetet is, de csak az egyik nővérkével tudtam beszélni....nem nagyon értette, hogy miért csináltam ezt, mármint, hogy elmentem vérvételre. Persze amikor elmondtam, hogy dehát negatív lett az eredmény és amúgy azért mentem el, mert a rossz előérzetemmel nem akartam még egy hétig szenvedni, akkor mondta, hogy megérti. Abban maradtunk, hogy a gyógyszert még nem hagyom abba, majd holnap beszélek a dokival is és akkor majd ő megmondja, hogy mit csináljak. A melleim egyébként megint fájnak, remélem nem lesz baj. (Nem véletlenül mondják, hogy veszélyes a lombik.)

Elég össze-vissza lett most ez a bejegyzés, pont olyan, mint a fejemben a gondolatok....de majd kitisztul és akkor tisztán látjuk majd, hogy hogyan tovább:)

12 megjegyzés:

Ezüstmackó írta...

Drága Rita!
Most olvastam csak, és elmondhatatlanul sajnálom :(( Ugyanakkor egyáltalán nem gondolom, hogy bármit is rosszul csinálnál, vagy rosszul csináltál volna; épp ellenkezőleg: mindent megteszel a siker érdekében, amit csak lehet. (és én egyébként a 7.1-es 60 perces értéket sem találom baromi magasnak)
Ha gondolod, szívesen elmondom a véleményem privátban (gmail chat?)
Ölellek!

Rita írta...

Ezüstmackó, köszönöm és persze, hogy érdekel a véleményed:) Gmail chat-et még nem használtam, de írd meg hogyan tudlak megkeresni, és benne vagyok:)

Rita írta...

ja, és voltam az előbb:)...csak más fiókkal

Névtelen írta...

Szia Rita,
zugolvasód vagyok, és nagyon drukkolok Neked! Az általad felvetett vizsgálatok nem feleslegesek, sőt. Én az MTFHR miatt kaptam clexanet is, meg femibont szedtem. Nekem kaális, inszemes babám van, nálam szekunder sterilitás volt, teherbe tudok esni, de lemnetek a babák. A clexane-nal már nem, és sikerült. A laktózt és a glutént is feltétlenül nézesd meg. Én azért szerettem nagyon krizsa dokit, mert nekem inszem előtt, de gondolom, elsősorban a vetéléseim miatt, iszonyú alapos kivizsgálást csináltatott, amiben a laktóz-glutén, helicobacter, mtfhr is volt, meg immunológia is.
A diéta és a sport miatto kitartásod is elismerést érdemel. Én nagyon nem vagyok jó véleménnyel a MM-ről, bár tudom, hogy rendgeteg embernek segítettek. Nekem Krizsa is, és egy diabetológus is azt mondta, hogy nem kell a cukor és inzulinra gyógyszer, csak diéta és a mozgás. Sőt ametforminnak köszönhetően úgy lesoványodtam, hogy K doki szerint azért nem estem teherbe. Nem mellesleg a metformin rontja a b vitamin felszívódást is, ami ha mtfhr mutáció is van, akkor übergáz.
Szóval nem mindenkinek megváltás az IR gyógyszer és a MM sem segít mindenkin. Én a helyedben (de nem vagyoka helyedben, csak tanács, és semmi marketing cél sem vezérel) megkérdeznék más szakembert is erről az ir dologról meg a gyógyszerekről. Nem tudom, most mit szedsz, de a competcat meg a eucreas meg társaik nem feltétlenül nyerő szerek az IR kezelésében, és viszonylag új gyógyszerek is.
Ajánlom Neked dr Balázs Csabát, iszonyú hozzá a várólista, de remek endokrinológus és immunológus, az egyik legalaposabb immuno-endokrin vizsgálatot csinálja.

Rita írta...

Húúú, nagyon köszönöm. Letelik ez a pár nap, és belevetem magam a dolgokba.

Névtelen írta...

gcseten engem is megkereshetsz, bármiben segítek, ha tudok.
somogyi.andrea@gmail.com
az előző névtelen is én voltam.

Ezüstmackó írta...

Ha van gmail-es emailcímed (és megadod nekem :) akkor a gmail felületén tudunk chat-elni :)

Névtelen hozzászólóval egyébként teljesen egyetértek :) A metformin egy májra ható gyógyszer, és szerintem is sokkal többen szedik, mint az indokolt lenne. A legtöbb esetben bőven elég lenne a diéta és a mozgás, nem kellene a legapróbb szirszar kis eltérésekre is rögtön metformint írni.

Rita írta...

Andi keresni foglak szerintem, csak várok még pár napot, hogy letisztuljanak bennem a dolgok, hogy mit is akarok.

Ezüstmackó, vagy gmail-es email címem:) írnál esetleg az email címemre (profilomban megtalálod), és akkor úgy elküldöm neked. (bocsi, hogy ilyen bonyesz vagyok)

Ezüstmackó írta...

Á, szia Andi! :)))

Meg tudom adni itt is az enyémet: ezustmacko777 kukac gmail pont com :)

Aztán majd én is írok a blogra (khmm...lenne mit...), de meg akarom várni a jövő hetet, amikor elbeszélgetek egyet az orvosommal.

Rita írta...

megtaláltalak mind a kettőtöket, írtam is, de persze nem tudom, hogy jól csináltam-e...nem ismertem eddig ezt a funkciót:)

Ezüstmackó, várom nagyon a bejegyzésed!

Audrey írta...

immunológia? Biztos ismred, de ha nem,, őt érdemes végigolvasni a témában .. most mér zárst (sajnos), de a nyílt része rengeteg infot tartalmaz,ő is szegény megjárt a poklot is, mire kiderült, hogy mi:
http://eszter82.blogspot.hu/..és persze Eszter @ minden álmunk egy kisbabából is tuti a témában.

Rita írta...

Köszi Audrey:) Igen ismerem az Esztereket:)Megvárom a jövő hetet, aztán átgondolom, hogy mi legyen.