2012. május 8., kedd

Nőgyógyásznál


Ma nőgyógyásznál jártam. Nem a magán dokimhoz mentem, mert úgy gondoltam, hogy egy egyszerű rákszűrés miatt nem dobok ki az ablakon 7-8 ezer forintot, elég kiadásunk van a lombik, endokrinológus, stb. miatt amúgy is. 
Így hát az sztk-ba mentem. Időpontom is volt, a rendelő is nagyon szép és a doki is rendes volt, úgyhogy nem bántam meg:) Persze megkértem a dokit, hogy ultrahangozzon már meg…nagyon kíváncsi voltam, hogy így, a ciklusom 16. napján milyen állapotok uralkodnak odabenn. Szerencsére nem kellett nagyon győzködni, miután kimondtam a varázsszót: LOMBIK, azonnal megcsinálta:D

Azért izgulok ennyire, mert volt már nekem olyan, hogy 3 havi késés után 2 mm-es volt a nyh., és ugyebár 2 mm-ből nehéz menstruálni. De most a 16. napon több mint 7 mm-es, úgyhogy picit megnyugodtam. A duphastont egyébként vasárnapig szedem, azután pedig epekedve várom majd, hogy megjöjjön:) 
Biztos, ami biztos azért AVIVA tornázom is most pár napig, amíg meg nem jön. Jaaaaaaaaaaaaaaaj, de izgulok:)

Ja, egyébként minden rendben szerencsére. Ciszta sincs…nálam ez is közbejöhet. Sőt a petefészkeim sem egyértelműen pcos-es petefészkek….nem láttunk olyan képletet bennük, mint ami a pcos-ra jellemző. Úgyhogy juhéj:)

9 megjegyzés:

Csigusz írta...

Hat ez allat, Ritam! En is ma voltam dokinal, nalam is minden tiszta :-)
Es tenyleg pont ket hettel leszek Elotted, mert most vettem be a panadolt, mar jovoget a verzes, szoval penteken kezdem az osztrogen tabit, meg kaptam napi fel prednisolont az immunra, eleg mini adag.
Elvileg 10. nap kell uhra menni meg vervetelre, ami jovo het pentek, de reggel indulunk haza, szoval elozo napon fogom ezt elintezni, gondolom nem gaz :-). Holnap felhivom a menst, hogy kerjek csutre idopontot, es ha Neked jo, akkor ebedre felmegyek. Hmmm? Jajjjjj de izgiiiii!

Drukkolok addig is, hogy megjojjon Neked.
I hope Aunt Flow visits you soon! :D

Rita írta...

Szupppppppppper:)Én is már úgy izgulok!
Viszont egy dolog, ami nem várhat csütörtökig: biztosan szedhetsz prednisolont? Én nem szedhettem anno, mert szedem a merckformint. Most elolvastam a betegtájékoztatót és abban is írják, hogy cukorbetegség esetén nem szedhető. Oké, hogy mi nem vagyunk cukorbetegek, de mégis csak az ő gyógyszerüket szedjük. Erre kérdezz rá mindenképp!!!!
Várlak csütörtökön;)pusszancs

Csigusz írta...

Koszi, igen lattam a leirasban, azt is irjak hogy vercukorcsokkento mellett nem jo. Hat nem tudom a dokinak egyertelmu volt hogy szedem a metformint. Most irtam a nemet dokinak is. Ez tenyleg egy mini adag, a normal legalacsonyabb napi dozis fele... Meg megemesztem. Csal penteken kell elkezdeni. Ugyanakkor az amerikai forumokat olvasva nagyon sokat szedik a kettot egyutt. Ez szerintem inkabb arra vonatkozik, ha valaki allandoan szedi, mondjuk szegeny leukemias plusz cukorbeteg...
Amerikaban vizsgalat nelkul adjak a prednisolont, mert az immunvizsgalatok kurva dragak, ez a szteroid meg nagyon olcso. Igy ugysem arthat alapon. Lehet, hogy felelotlen...passzolok.

Koszi az aggodast :-) pusz, irok skypeon ahogy meg van az idopont a Mensbe, azert lenne jo ott, mert akkor a balint is egy kopesre van. Ugyan itt van az itthoni doki a corvin aruhaz mogot ot perc setara a szallodatol es protekcios vagyok nala, mert a lanyaval 12 evig jartunk egy osztalyba... Majd kiderul, csak nem o csinalja az uh hanem van szonografusuk kulon.

Nezd meg ezt a bajgunar fejet, a negyedik kep, irto jofej es laza o vilagositott minket fel meg ilyenek :-)
http://drturi.hu/?page=315

Na most mar tenyleg befejezem.

Pocilakóra várva írta...

Tök jó, hogy minden ok!

Rita írta...

Azért kíváncsi leszek, hogy mit mond a német dokid....de ennyi tényleg biztosan nem árthat:)na, de majd személyesen:)
ja, egyébként szimpi a doki:)


köszi Pocilakó neked is:)

Csigusz írta...

Megoldodni latszik a kerdes. Ugyanis faj a torkom, Zoli megfazott a vakacion, nem volt tul nyarias az ido. Szoval holnap tuti nem kezdek el immunszurpresszanst szedni igy. Azert kivaltom ma. Es megirok mindent a dokinak hatha kesobb meg elkezdhetem. Viszont kiderult hogy uhra jovo het penteken tudok menni a mensbe, bejon hajnalok hajnalan a szonografus het elott es onnan mar megyunk autoval hazafele. Igy jovo heten barmelyik nap tunek menni Hozzad, De maradhat a csutortok is.

Rita írta...

:( Sajnálom a megfázást...inkább haza kellett volna jönnötök nyaralni, a 30 fokba:D
Nekem van csomó prednisolonom, ha gondolod, ne váltsd ki, adok belőle:)
Hááát, ha nem gond maradjon a csütörtök. Rendeltem fincsi ebédet:))) Persze, ha neked inkább más nap lenne jó, akkor is jöhetsz, csak akkor az én főztömet kell megennünk:)...Bár jöhetnétek egyik este is vacsira, akár Zolit is elcsalhatod. Na, szóval azt akarom kinyögni, hogy tulképpen bármikor jöhetsz, amikor neked jó;)
puszi

Csigusz írta...

Maradhat a csutortok, nem varialok :-) Nagyi is momdta, hogy egyszer egy delutani uzsira mind a negyen felmehetnenk hozza, meg Anyu. Legkozelebbre ugy szervezzuk:-)
Ma este valaszol a doki a kerdeseimre, akkor kiderul kell e a gyogyszer, szerencsere nagyon olcso 1100 ft. Na akkor csutortokon szerintem olyan tizenegy korul ;) Pusszancs

Rita írta...

Akkor csütörtökön talizunk;) pusszi