2013. augusztus 22., csütörtök

Paleo



TEJBERIZS

Ez akkora kedvencem mostanság, hogy egy héten többször is eszem. És Gézának is nagyon ízlik...na jó, neki mi nem? :D

Hozzávalók:
1 csomag NOCarb rizs tészta
100 g darált kókuszreszelék
ízlés szerint édesítő szer
kókusztejszín, szintén ízlés szerint...úgy pár löttyintés
kakópor, fahéj, lekvár (ki mivel szereti) a tetejére

A fotók csak septiben készültek, mert olyan finom, hogy mindig azonnal nekiesem, elfelejtve a fotót. Most véletlenül eszembe jutott. A másodikba bele kevertem, hogy lássátok, hogy állagra is az eredetit tükrözi.



Először készítsük el a tésztát a leírásnak megfelelően. Majd a főzővízét nem teljesen leöntve keverjük hozzá a többi hozzávalót. És kész is. Az íze nagyon hasonló az eredetiéhez. Jó, picit kókusz ízű...nyilván. De ha jól megszórjuk cukorral és fahéjjal kikevert kakaóporral, akkor a kókuszt már nem is érezni annyira.

8 megjegyzés:

Lovely79 írta...

Rita,

A tésztát hol szerzed be hozzá?
Köszi
Lovely

Rita írta...

Lovely, a paleoshop webáruházbòl szoktam rendelni, de talán bioboltokban is lehet kapni.

NMartina írta...

hűdejó!!!! Amióta beszéltünk a paleoról azóta rájöttem: messze vagyok tőle, mint makó.... Na jó nem annyira messze, de baromira nem az igazi.... Azért próbálkozom. Egész eddig a rafaellódat nyomattam mint édesség bár nem volt az enyémben mandula.... de most kipróbálom ezt is. :) :)

Rita írta...

Jó, hogy próbálkozol Martina. Ezzel kezdődik :) ha csak egy-két dolgot tartasz be belőle (pl. no cukor és liszt), már akkor is sokkal előrébb vagy!

Csigusz írta...

Nyami, ez fincsi lehet. En sem vagyok eleg eros meg, ugyhogy tk tonkoly grizbol fogom csinalni ma :)

NMartina írta...

Egyébként pont így van. :) a cukrot lisztet próbálom mellőzni... De pl. a reggeli tejeskávé.... az nem finom kókusztejjel... :( legalábbis nem olyan dús tőle... úgyhogy ez a napi egy-két kávés itóka megvan... de az édesítővel. :) meg egyik reggel ittam a vizes macskakakaód is :) tettem még bele egy csepp csokiaromát :)

Rita írta...

Ù, hàt igen. Tejbegrìzt sem ettem már vagy 1000 éve.

Martina, dùsìtani esetleg ùgy tudod a kòkusztejszìnt, hogy habverővel felveted, mint a tejeset. Főleg másnap nagyon fini :)

Névtelen írta...

Nah, megihlettél egy hasonló bejegyzésre. ;-)
ETAMA