2013. augusztus 7., szerda

Kontroll



Ma voltam délután a kontroll, kontrollján, azaz a méhsövény utáni tükrözés eredményeiért.
Méhszáj zárt, feloldott a doki a tilalmak alól. A kaparás szövettani eredménye pedig a következőket tartalmazza: Proliferációs jellegű endometrium részletek a vizsgált metszetben. Hyperplasia, malignitás nem igazolható.
Nos, ez alapján azt látjuk, hogy azért volt valamennyi nyálkahártya a méhemben. Még így is, hogy a ciklus 80 akárhányadik napján volt a tükrözés, a vérvételek alapján pedig kb. 0 öszrtogén szinttel rendelkeztem. Ki érti ezt?
A doki többször felhozta, hogy ő nem akar még egy műtét. Hát én sem! És talán nem is kell. De akkor meg minek forszírozta?  Kisdiós, neked miért kellet két műtét? (Jaj, az előbb a hozzászólásoknál elfelejtettem leírni, hogy mennyire szorítok neked!)

Most nincs túl jó kedvem. Vajon leszek valaha normális?


7 megjegyzés:

NMartina írta...

Jajj Ritus! Nem tudom hogy vigasz-e, de szerintem most is normális vagy!! Egyébként nemérteménezt az eredményeket...

Heni44 írta...

Már miért kéne még egy műtét?????? Mi indokolja?

Rita írta...

A heg, ami a műtét utàn maradt, Heni :(

Köszi Martina :D

Audrey írta...

A heget akarja kiműteni? És utána kisebb heg maradna? Nem értem :( de annak örülünk, h szépen regenerálódsz és nem adódott semmi extra komplikáció!

Névtelen írta...

Ezt en sem vagom. A heget megmuteni? Good luck! Nanemar!
F.Eszter

Névtelen írta...

Szia!

Kérdésedre válaszolva az én sövényem akkora volt, hogy az első hysteroscopos és laparos műtéttel nem tudata a doktor eltávolítani, mivel az a belső méhszájig ért és igen széles volt, valamint a méh tetejénél széles, középtájon kifejezett behúzódás látszott. (Megjegyzem még, hogy az egyik petevezetékem zárt, a másikat az épet pedig a sövény takarta és a méhem egyik oldala nem is fejlődött ki rendesen, ez is ekkor derült ki.) Ezért újabb hysteroscopia következett és kilátásban helyezett egy Bret-Sirbu műtétet is ( = nagy nyitott hasi műtét, erre végül nem került sor). A második műtét után tudta csak a sövényt eltávolítani, egyébként az első műtét után a seb nagyon összetapadt. Ebben az egészben csak az a szép, hogy amikor az én műtétem történt, nem voltam még ennyire jártas ebben a témában és vakon megbíztam az orvosokban (nem mindig kellett volna). Az UH alapján nem lehetett megállapítani a sövény méretét, ugye ez csak a műtét során derült ki. Azt ugyan mondták, hogy a műtéti hegen nem lesz nyálkahártya többet, de mindenképpen javasolták a műtétet, úgyhogy belementem. Azóta volt olyan orvos, aki azt mondta, hogy nem mindig jó ez a műtét és látott ő már sövényes nőket szülni, műtötteket meg nem. (Na köszi!)Ez az amin ugye utólag te is filóztál. De ebben talán nem is lehet jót tanácsolni, szerencse kérdése is. Összességében úgy értékelem, mivel az eredményt saját szememmel is láttam UH-n, hogy talán még is megérte, mivel ekkora sövény mellett nem lett volna helye a babának. Jelenleg az a helyezet, hogy a méhem tetején nincs nyálkahártya, ott nem tudnak megtapadni a babók, viszont mindként oldalon van és szabályos lett a méhüreg. A mostani lombikos doktorommal pedig megbeszéltem, hogy az ép részre célozza a babáimat. Remélem, hogy jól célzott. Köszi a drukkot!
Szerintem a Te esetedben újabb műtétnek értelme nincs. Mit tudna már csinálni? A műtét sikerült, minden rendben. Heg szerintem mindig marad. Bár az is igaz, hogy nekem nem mondták, hogy a heget is lehet műteni. Mi értelme is lenne, nem tudom. Bízzunk a legjobbakban, most már ebből a szempontból minden ok és jöhetnek a babák! Üdv. Kisdiós

Rita írta...

Köszi Kisdiós...nem semmi műtéted volt:( Hát, igen. Csak reménykedhetünk a legjobbakban!
Nekem egyébként egyértelműen mondta a műtétel végző doki, hogy NEM tudtam volna kihordani így egy babát. Persze ezt már nem tudhatjuk.
Jelentkezz a pozitív teszt után, okés?!!!!!!!!!!!

Audrey, Eszter:)Igazatok van!