2013. augusztus 19., hétfő

Súlyosbodik a helyzet



A helyzet pedig jelen esetben sajnos én vagyok. De kezdem inkább az elején, mert azért van egy-két részlet, amit nem osztottam még meg senkivel. Szóval, miután június 18-án elmentem az endokrinológushoz kontrollra, abba hagytam a Meforált. Ezt a döntést a doki is megerősítette, miután a vérvételes eredményekért mentem. Nem is éreztem semmi változást egészen júli 25-ig, amikor is elkezdtem minden nap futni, tornázni, biciklizni. Na, ekkor elkezdtem szépen lassan hízni, ami akkor még nem zavart, sőt fel is készültem rá. Rám valahogy így hat a mozgás, azonnal felszedek 1-2 kilót.
Igen ám, de eljött az augusztus 1-je és elmentem a nődokihoz, hogy hozzuk már meg a menstruációmat, mert kezd elegem lenni. Nyálkahártya hajszálvékony volt, így kaptam 2×1 Estrimaxot, amit pont két hete szedek. A héten megyek vissza, hogy megnézzük hatott-e valamit.

Nos, és akkor lássuk a számokat. 3 hét alatt 5, azaz 5 kilót híztam. És nem is az zavar igazán, hogy látom ezt az 5 kilót mindenhol magamon. Mert tudom, hogy miért és mi célból jöttek fel a kilók. Ami zavar, hogy szerintem azért nem teljesen normális ennyit hízni ennyi idő alatt. Nem eszem többet, úgy étkezem, mint 8 hónapja mindig. Tartom a paleot szigorúan, még egy fagyit sem ettem idén basszus. Most már mozogni sem mozgok, mert eszembe jutott, hogy ennyi mozgás talán túl sok nekem, tavaly is felborult minden a túlzott mozgás miatt. 
Nem igazán tudom, hogy mit csináljak. Az endo dokihoz nem akarok elmenni (túl sokba kerül), talán írok neki a családineten, csak ugyebár ott meg nem tud, vagy nem akar normális válaszokat adni. Viszont azt meg mindig mindegyik dokim kérdezi/kérdezte, hogy híztam-e. Hát most egy nagy igen lenne a válasz.

Lassan 4 éve, hogy stagnál a súlyom, a lombik kezelésekkor jött fel mindig 2-3 kiló, amit általában rögtön le is adtam. Egy évig pontosan 51 kilót mutatott a mérleg, most meg....inkább le se írom.



10 megjegyzés:

Csigusz írta...

Hmmm, ez mar tenyleg tobb mint furcsa... Es ha a Melindanak irnal egy ketsegbeesett emailt? Mert az tenyleg nem normalis hogy egy "apro tanacsert az ember tizezreket fizessen. A neten tenyleg nem adhat tanacsot a doki es nem diagnosztizalhat ez etikai kerdes, elvehetik az engedelyet is, ezert a netes kerdezes mindig bizonyos hatarok kozott mukodik csak sajna...

Rita írta...

Lehet felhívom szerdán Melindát. Sajnos email-en nem tudok sem vele, sem a dokival kommunikálni. Nonszensz. A múltkor is azt javasolta Melinda, hogy kérdezzem meg a családineten :D
Szóval lehet, hogy írok a dokinak, majd, ha nem kapok értelmes választ, felhívom a Melindát, hogy mit csináljak.

Heniiii írta...

Jó, hogy itt vagy újra Rita :) Én még nem voltam ilyen bátor, hogy e témáról írjak... Az elmúlt 1-1,5 év alatt, mióta a stimulációk elkezdődtek többet mozgom, kevesebbet és tudatosabban eszem, és mégis 10 kg-t (!!!) híztam :(( ugyan nem szedtem sosem M-t, és ki tudja, lehet, hogy kellene, de ahogy a SOTE, én is elhessegetem a témát, félnék hozzászokni azt hiszem.

Neked TB-s endokrinológushoz nincs esély eljutnod, beutalóval? Megkérdezzem neked a SOTE Bel2-t miként lehet hozzájuk? (nekem fogalmam sincs, hogy 22 éve más rutinnal jutottam oda)

Puszi!!!

kretty írta...

Pajzsmirigy szokott ilyet csinálni. Még megfordult a fejemben az inositol is, mert azt sem régóta szeded. Màs ötletem nincs.

Csigusz írta...

Eb amugy most azert kukorekolok, mert pisiles utan nem tudtam visszaaludni, ehes voltam. Muszaj volt ennem... Vagy etvagyat csinal vagy nem tartotta lent a vercukromat, de harom hete ez az elso ilyen, szoval passz. akiknek felesleguk van, azok fogynak szepen az inositollal ugy olvasom.

Popi írta...

Rita! Ez tényleg fura :( főleg a paleo betartása melett és az is, hogy rád így hat a mozgás! Nekem is a pajzsmirigy jutott eszembe. Hátha kapsz mégis választ neten!

Audrey írta...

Fura, fura :(

Lovely79 írta...

Szia,

Én amikor elkezdtem szedni a Meforalt, akkor fogytam le kb. 7-8 kgt pár hét alatt. Csont és bőr lettem, mindenki piszkált hogyan nézek ki. Bármit megtehettem. Fél évig szedtem, aztán abbahagytam. Utána szépen visszahiztam a normál súlyomra :-)
Mástól is hallottam, hogy így hat rá a gyógyszer.
Üdv,
Lovely

Estsanatlehi írta...

Három hét alatt öt kiló az szinte lehetetlen még úgy is, ha folyamatosan kontroll nélkül zabálsz... normál (sőt diétás) étkezéssel tényleg csak valami nagyon durva hormonkilengés tudja annyira lelassítani az anyegcserét, hogy ez bekövetkezzen...
Nem az van, hogy valamennyi tényleg izom/háj, és amellett sokkal több vizet tartasz vissza, mint egyébként...? Én kíváncsiságból méretkeznék egyet egy jó adag vízhajtó után...

Rita írta...

Hú, köszi Lányok a sok hasznosat. Írtam a dokinak, már válaszolt is, írom mindjárt, hogy mit :)