2013. augusztus 3., szombat

Segítséééég



Most valahogy ilyen hangulatba kerültem. Segítsen már rajtam valaki. Vissza olvasgattam a tavalyi agonizálásaimat a cukrommal, az inzulinommal, a menstruáció hiánnyal és annyira elegem van, hogy tulajdonképpen ugyanott tartok, mint 3 évvel ezelőtt. Menstruáció még mindig nincs. Ránéztem a ciklus.hu-ra, ahol vezetem, mert már nem bírom fejben tartani és sajnos a mostani ciklusom hosszának a száma a 109-es. Szörnyű. 1 hónapja nem szedem a Meforált, két hete szedem az inositolt, egy hete minden nap futok, tartom a paleot rendesen (tényleg, soha nem bűnöztem!) és mi a mérleg? Nuku rendszeres ciklus, sőt! Ma meg észrevettem, hogy mammut lábam lett és kb. 1,5-2 kilóval több van rajtam. Jövő hét után megyünk Balcsira nyaralni. Ha megjöttünk, elmegyek, megnézetem az éhgyomri cukrot és inzulint. Ha még mindig fenn áll ez a súlygyarapodás és neadjisten az júliusihoz képest sz@rok lesznek az értékeim, írok a Családinet-re a dokimnak....vagy önhatalmúlag variálok a Meforállal. Vagy felkötöm magam....na, jó, ez csak vicc volt! Most komolyan? Keressek egy 3. endó dokit? NEM AKAROOOOOK!

A facen tagja vagyok egy paleos csoportnak, és ott írtunk páran a pcos-el, ir-el kapcsolatban, mire valaki nagyokos megjegyezte, hogy előbb a lelkünket kell helyre tenni, meg hogy a test és lélek összhangja...bla-bla-bla. Jó, persze tudom, hogy ez fontos, de könyörgöm mit tegyek még? Fél évig jártam pszichológushoz. Nem mondom, hogy nem segített, de aztán már nem éreztem úgy, hogy nekem járnom kell hozzá. Egyszerűen nem tudtam már mit mondani. Nem érzek akkora bajt a lelkemben, ami ekkora geb@szt csinál a szervezetemben. Szeretnek és szeretek, mi kell még több?

Na, megint jól kiagonizáltam magam. De legalább írtam pár sort...;)

14 megjegyzés:

Popi írta...

Én sem gondolom, hogy a lelkeddel gond lenne! Sajnálom, hogy nem rendeződnek a dolgok :( A dokid nem mond semmit?

Névtelen írta...

Erre (is) való a blog, én is szoktam jót és rosszat is megosztani a blogomon, és olyan jó néha pont oda lerakni a terhet.
Annyit gondolkoztam már rajtad, meg a ciklusnélküliségeden. Egyszerűen nem értem.
Mondjuk az endo dokin eltűnődtem, mert nekem alap volt az inzulin + cukor 0 és 120 percnél, TSH. És egyáltalán nem tetszett neki a 3 valamennyi TSH-m, ő teherbeesésnél 1!!! alá akarja vinni.
Na persze nem tudom még, hogy ez lesz e a kulcs, mert a Letrox és Meforál óta még nem voltunk lombikozni, de nagy reményeket fűzök hozzá.
Másik. A lombiknál úgyis csinálnak ciklust. Vagy legalább egyszer meg kell jönnie? Mit mondanak az intézetben? Hátha tudnának valami biztatót mondani.
Ölel: ETAMA

kretty írta...

Neked világ életedben ilyen volt a ciklusod? Én már azon is gondolkodtam, hogy lehet hagyni kellene a francba ezt az egészet, a ch számolgatást és az orvoshoz rohangálást. A metformin rajtam sem segített, ahogy egyetlen orvos sem! :(

Névtelen írta...

Ááá, bakker 2 hìres dokim is van, és egyik sem tud velem mit kezdeni...:O
A Tsh-t megkérdezem a Családinet-en a dokitòl, kìváncsi
vagyok mit mond.
Aha, sajnos mindig ilyen volt a ciklusom. Jö ötlet, hogy le kéne szarni. Az lenne a megoldás állìtom!

Rita írta...

A névtelen én volnék, Rita. Meghülyült a blogom (is) asszem :D

Bejus70 írta...

Ritu, nekem is az jutott eszembe, hogy hagyni kéne ezt a sok tudományos hóbelebancot és kipróbálni, mit szól a szervezeted egy átlagnő átlagéletű átlagtáplálkozásához. Persze nem hamburgerrel meg csipsszel, nem arra gondoltam, csak okos odafigyeléssel.

Csigusz írta...

Ritam! Nem tudok mit mondani igazan. Az inositolnak meg adj idot, ket het az nem sok. Nem ertem, hogy a Balazs prof se kert vervetelt. ft3 ft4 reverse t3, akkor ez a mellekvese... nyilvan valami nem egeszen smakkol az endokrin rendszeredben(megjegyzemm nalam se 100%-osak a dolgok). Ugyanakkor masfel eve csinalt ciklusban bizony megtapadt az a pici... Szoval lehet hogy igy petevezeto hianyaban nem is kene a cikluson gorcsolni foleg ha mar szinte a kezdetektol ilyen. Az uccso terhelesed nem lett rossz azok az ertekek alapjan kene rendes cikusnak lennie szoval nem tudom tenyleg... Nem csodalom, hogy ki van a pelod az egesztol.

Rita írta...

Okkés, hagyom...már csak ezt a két levelet küldtem el. Egyet a családinetre a dokimnak, egyet pedig a mellékvesés blog írójának címezve. Kíváncsi vagyok a válaszokra nagyon. Felteszem majd ide is őket!
T3-at még nem néztek nálam Eszter. Az valahogy kimaradt eddig:(

Audrey írta...

jaj, majdnem elsírtam magam, amíg olvastalak, úgy megsajnáltalak :( lehet, hogy én hasonló helyzetben másik dokit kerenék, de ez nyilván én vagyok.. okosat sajnos nem nagyon tudok mondani a témában, csak azt, hogy kérlek-kérlek ne keseredj el!

Rita írta...

De cuki vagy Audrey:) Biztosan a kismamaságod miatt az elérzékenyülés:) Igyekszem nem túlzottan elkeseredni. Most ilyen, de leszek hamar jobban is!

Heniiii írta...

Rita drága, úgy sajnálom én is, hogy ennyit kell várnod, és nem tudod, mikor lesz végre ciklusod! Annak idején, amikor még volt hipofízisem, nálam a prolaktin túlzott megemelkedése szüntette meg a menstruációt, 1,5 évig én is vártam, és vártam, és vártam, és nem segített semmi. Te, neked nézték mostanában, főként a műtét óta a PRL szintedet? Pszichikailag szerintem is teljesen rendben vagy, ez már nem erről szól, te kész vagy lélekben :)

Estsanatlehi írta...

Egyetértek Eszterrel, mivel úgyis csak a lombik játszik mint lehetőség, próbálj nem szomorkodni a ciklus miatt - azt úgyis csinálnak majd, addig is tartalékolod a petéket. Legalábbis én örök életemben ezzel nyugtatgattam magam a maratonjaim során, hogy legalább több babalehetőség marad későbbre. És egyszer IKL kommentelt egy olyant valakinél, hogy ez nem is akkora butaság ám, tényleg többé-kevésbé így működik a dolog - nyilván nem marad meg top minőségben annyi pete, hogy hatvan évesen is teherbe eshess majd, de már egy kis "spórolás" is nagy dolog...

A lelki dologban én nem hiszek. Legalábbis nem olyan szinten, hogy akkora baj lehetne, amire egy értelmes, magát rendszeresen elemző és elemeztető nő ne jönne rá ennyi idő után.
Engem ezek az elméletek mindig annyira feldühítenek, mert ha az embernek van elég esze ahhoz, hogy megkérdőjelezzen és boncolgasson bizonyos belső dolgokat, akkor ezek rögtön selejtként állítják be, amiért nem tudja kibogozni és megoldani őket. Bezzeg, aki eccerű mint a szög, arra nem vonatkoznak a nagy lelki gátak, és pl. potyognak belőle a gyerekek akkor is, ha tiszta szívéből kívánja, hogy ne...? Please...

Rita írta...

Heni, aha, néztek prolaktint 125 lett, az teljesen jó:) kivételesen ezzel sosem volt bajom.

Est, teljesen igazad van. Én is így gondolom egyébként, hogy legalább megmaradnak nekem a petéim :D

Köszönöm Lányok, olyan nagyon kedvesek vagytok!!!!!

Havanna írta...

Ritám, ötletem nekem senem nincs hogy mitől nincs... viszont ne keseredj, gondolj arra amit előttem szólók írtak a tartalékokról;)