2013. február 7., csütörtök

A szép haj titka



Felfedeztem a szép haj titkát:) 


Pár hete kitaláltam, hogy minden hajmosás előtti este bekenem a hajam olajjal, hagyom, hogy éjszaka jól beszívódjon a hajszálakba, majd reggel megmosom. Általában kétféle olajat használok. A ricinus az alap, mert ez nagyon jó mindenféle hajnövekedésre (szemöldökre, szempillára is), a másik vagy kókusz olaj, vagy olíva. Nem kell sok, elég 1-2 evőkanálnyit eloszlatni a hajon, 2-3 részletben.

Amióta ezt csinálom, 1: nem hullik a hajam. Bár ez lehet, hogy annak köszönhető, hogy vége van az ősznek, amikor bizony mindenkinek sokkal jobban hullik a haja. Vagy, már túl van a kis szervezetem a lombik utáni 1-2 hónapos kritikus időszakon. Most mindenesetre egyáltalán nem hullik. Abszolút a normál tartományban van, pedig én a göndörség miatt egy héten csak kétszer fésülködöm, amikor hajat mosok, szóval többnek kellene távoznia.
2: nem töredezik a hajszálak vége. Azt hiszem ez is nagy szó egy szőke, göndör hajnál. 

Jaj, még egy dolgot elfelejtettem: az olajat a végén nehogy letöröljétek a kezetekről...masszírozzátok az arcotokba, kezetekbe, ott is csodákra képes;)

A pozitív tapasztalatokra tekintettel arra buzdítalak benneteket, hogy tegyétek ti is magatokévá ezt a szuper kis hajmosás előtti rituálét;)

11 megjegyzés:

Csigusz írta...

NA most rogton az jutott eszembe, hogy ejszakara betekered a fejed folpackba? Vagy olajos lesz -meg ha csak epphogy, mert nyilvan nem tocsogsz tole- a parna?

Rita írta...

Először azt csináltam, hogy tettem egy törölközőt a párnára....de aztán még azt sem. Ugyanis az olajos végű hajamat feltekerem a fejem búbjára, a tarkómnál meg végülis nem olajos. Nem olajozom össze a párnát, beissza ám hamar a hajad:)

kretty írta...

Megcsinalom mindenkeppen hetvegen. :) Az olajakat hol szerzed be?

Rita írta...

Ricinus olajat gyógyszertárban vettem. Pici adag, de bővel elég:)
Kókusz olajat bio boltban lehet venni, sütésre, főzésre, szépségápolásra is jó:)

Anita írta...

Nekem is az jutott eszembe, hogy akkor hogy néz ki a párnád???? De így könnyű, hogy hosszú a hajad. :)

A ricinust eddig szempillanövesztésre használtam, egészen jót tett neki.
A kókusz olaj nem szárít nagyon?
Nekem egyébként már annyi is elég volt, hogy nem a bolti samponnal mostam, hanem sk készítésűvel. Na meg amúgy is szappan-megszállottak lettünk a férjemmel. :)

A száraz bőrön egyébként az olíva olaj is csodákra képes.

Rita írta...

Ja, igen, hosszú a hajam:D rövid hajjúak kenjék be délután és mossák le éjszakára...az a pár óra is sokat számít:)
Nem vettem észre, hogy szárítana, de jó, hogy mondod, mert akkor erre odafigyelek és sűrűbben váltogatom az olíva olajjal:)

Én is szappan mániás lettem pár hónapja, de jó samponszappant még nem találtam. Nekem ragad tőlük a hajam, és majdnem derékig érő hajnál ez valami nyerő:D Tudsz valami jó kis sampont ajánlani Anita?

Unknown írta...

Már annyit hallottam erről, de még nem próbáltam!Most újra kedvet kaptam hozzá :-)
Nekem is hosszú a hajam és töredezik,most olyan sampont használok ami shea vajat tartalmaz,már ennél is érezhető a javulás!

Anita írta...

Mi most a tanfolyamon készített tenzideseket használtuk, de ahhoz nem tudom, hogy lehet-e itthon alapanyagot kapni és vészesen fogy a készlet.

A szappanos sampont még nem próbáltam, még lusta voltam rávenni magam az ecetes öblítésre utána. Te megcsináltad?
Annyira nincs nagy tapasztalatom, hogy ajánlani tudjuk sajnos, de azt mondják, hogy az ecetes öblítés bármilyen sampon után csodát tesz a hajjal. Meg az a helyzet, hogy mindenkinek magának kell kikísérleteznie, hogy az ő bőrének, hajának mi a jó.
Ha a szappanos tapasztalatokat nézem, meg a tenzides samponosokat, akkor azt lehet mondani, hogy már attól fellélegzik az ember bőre, hogy házi készítésűt használ nem pedig az iparit, aztán utána lehet egyre jobban finomítani a dolgokat.
Mivel neked göndör a hajad, lehet abszolút nem lesz rá jó sosem a szappansampon, mert ott nem egyenletesen nyílik meg a kutikula, hanem spirálban és összeakadnak a szálak, aztán az egész kibogozhatatlanná válik még a savas öblítés ellenére is.
A natúr kozmetikumos samponokat sem ismerem sajnos, de biztosan azok között is vannak jók, csak nagyon meg kell nézni, hogy melyik mit tartalmaz.

A shea vaj is nagyon jó, meg lehet érdemes lenne egy kis e vitamint meg jojoba olajat tenni a ricinus és kókusz/olívaolaj mellé.
Ez a délután kenem este mosom verzió tetszik, ki is próbálom majd a hétvégén.

Rita írta...

Na, a shea vaj is jó ötlet...az is van itthon:)De keresem majd az ilyen samponokat akkor én is.

Jaja, göndör haj becsomósodik. Szenvedek is vele néha:D Az ecetes öblítést egyszer próbáltam. Bár akkor úgy, hogy szódabikarbónás vízzel mostam előtte hajat, azután jött az ecet. Így annyira nem volt nyerő, de lehet kipróbálom úgy, hogy megmosom rendesen, azután pedig jöhet az ecet:)

Köszi a tippeket Csajok;)

Audrey írta...

én is ricinusozok :) nekem nincs olyan hosszú hajam, hogy fel elhessen csavarni, viszont alapból göndör, amit egenesítettem vasalóval évekig (évtizedekig), és a ricinusolaj jól ellensúlyozta a vasaló pusztítását :) Most már meg vana boldogságom, a brazil kakaós, keratinos tartós egenesítés nem roncsolja, és jó egyenes hónapokig. De néha még így is ricinusozok :)

Rita írta...

Én is gondolkodtam régen, hogy kiegyenesítettem tartósan, de aztán tavaly valahogy nagyon megszerettem a hajam:D Azért néha én is a hajvasalóm után nyúlok.