2013. január 1., kedd

Új év, jó év:)



Nagyon jól telt a mai nap, remélem ezért az egész év szuper lesz:)

Reggel nagyon korán keltem, mer G. 5-kor érkezett haza a munkából és már nem tudtam visszaaludni. 6-kor megfőztem a kis méregtelenítő teámat (most 6 hétig iszom majd a Gyuri bácsi féle dió-csalán teákat felváltva), majd megittam a karácsonyra kapott aloe vera gélt, azután pedig a reflexológus által ajánlott egy evőkanál tökmagolajat. Most ezek lesznek az éhgyomri innivalóim egy darabig:) 7-kor reggelizem egy kis almát és répát, majd fél kilenc felé elaludtam és aludtam 10-ig. Akkor kelt fel G. is, szegénykém nem aludt valami sokat az éjszakai műszak után. Na, de a lényeg, hogy elhatároztuk, hogy a méregtelenítős napot megfejeljük egy kis szaunázással, úszással, így ebéd után felkerekedtünk és elmentünk wellnessezni:) Nagyon-nagyon jól esett. Közben ettünk narancsot, répát és ittunk itthon készített zöld lötyit (alma, mandarin, uborka, 1 kanál zöldárpa por, 1 kanál búzafű por, ásványvíz). Az ebédünk ma zöldségleves volt.

Hazafele jövet a buszon G. egyszer csak megszólal: Ehetek otthon csokit? :DDDD Hát, mondom NEM, csak kibírsz egy napot! Amikor a Ferenciek teréhez értünk, nagy ártatlan szemekkel a Jégbüfét fürkészte, de persze nem szálltunk le a buszról. Mire hazaértünk, nem bírtam tovább és beadtam a derekam…..így G-nek ennyi volt a tisztító nap:D Én persze kitartok, bár nem tudom még mit vacsizok. Talán a déli levesből eszem egy tányérral. Vagy egy kis céklát répával:P Ja, és persze a mozgás sem marad el, az úszáson kívül mindjárt rékázom is egyet....csak egy 20 perc popsit:)

Holnap korán kelek, és megsütöm a reggeli muffinomat. Most valahogy nem akarok sütögetni. Szintén holnap főzök brokkoli főzit is és zöldséges-húsos fasírtot is:)

Ma elkezdődött a varázslatos 28 napom is, amikor is a HÁLA érzését mélyítem el magamban. A mai nap feladata az volt, hogy reggel felkelés után írjunk egy listát 10 dologról, amiért hálásak vagyunk. Bevallom nem olyan könnyű összeszedni 10 dolgot….hogy fogok én a végén 280-at leírni? Bár könnyebbség azért, hogy az egészen banálisnak tűnő dolgokat is le lehet írni, úgy mint pl: Hálás vagyok a pulcsimért, mert nagyon jó meleg:) Lényeg maga az érzet!

Ma a facebookon valaki ezt a szöveget tette közzé:
”Kezdetben apró dolgokért mondtam köszönetet.. ..
Aztán minél hálásabb lettem, annál nagyobb lett a jutalmam...:)
Hát persze.. hiszen minden, amire az ember összpontosít, növekedésnek indul..
Ha a jóra koncentrálsz az életedben, azzal még több jót teremtesz.
A hála a nagy szorzó...:)”
Azt hiszem nem is kell tovább magyaráznom:)

6 megjegyzés:

Somogyi Andi írta...

Szia Rita,
lehet, hogy ismered, de hála témakörben ajánlom az alábbi oldalakat:

http://kincsesfuzet.wordpress.com/2013/01/01/halas-kedd-24/

http://www.urban-eve.hu/?s=things+i+love

Csigusz írta...

Jo kis napototk volt! :-) Mi mult heten voltunk uszni parszor. Es vicces, mert Zoli amiota itthon van mindennap zoldseg gyumolcs levet iszik. Reggel keszitem neki el. Vegulis mit porosodjon a centrifuga. Uborka, szarzeller, cekla, repa, alma, mango, kelkaposzta, illetve tallatam egy vicces kis zoldseget hosszu mint a szarzelker, mergzold levelei vannak es ahol lent taliznak a szarak ott brokkolifele no ki belole. Magyarul nem tudom mi, de az olaszok nagyon szeretik es tokeletes mergtelenito alapanyag. Igy, hogy ezt issza nincs kedve nassolni, ami tok jo.

Sok erot a paleohoz :-)
Puszika BUEK Nektek!

Molnár Ilonka írta...

Olyan inspiráló ez a bejegyzés, hogy alig várom hogy visszaérjünk Genfbe és elkezdjek szuperegészségesen táplálkozni, már azt is eldöntöttem hogy elviszem anya gyümölcscentrifugáját magammal, amit nem használ úgysem. :) köszönöm!

Rita írta...

Köszi Andi, ez tényleg egy kis segítség:)Nagyon jó kis blogok, jó lenne idáig fejlődni a blog írásban.

Eszter, tényleg jó ilyen leveket inni, csak olyan macera megcsinálni. Még így is ezt gondolom, hogy én csak egy mezei botmixerrel készítem a lötyiket, a centrifuga még macerásabb lehet. De igyátok csak, mert nagyon egészséges:)

Bijou, nincs mit;) máskor is szívesen inspirálok bárkit! :D

Névtelen írta...

Rita, köszi az ínycsiklandítást mindenféle téren és bujék!

Rita írta...

:)