2013. január 30., szerda

Kedvencek



Megosztok veletek két nagy kedvencemet:) Az egyik csak most lett a kedvencem, de egyszerűen annyira finom, hogy biztos vagyok benne, hogy ezentúl kiemelkedő része lesz a reggeliknek, vacsoráknak. Készítettetek már májkrémet? Ha nem, akkor uzsgyi a konyhába:D

A recept sajnos eléggé hasraütés szerű, de szerintem bárhogy variáljuk az alapanyagokat, mindenképp finom lesz:
165 g csirke máj (ezt azért lemértem) nagyobb darabokra vágva
fél fej vöröshagyma nagyobb darabokra vágva
3 fej foghagyma szeletelve
fél tv paprika szeletelve
bors, oregánó és (miután megsült a máj)
pici fehér bor (lehet kísérletezni, ha pl. kenhetőbbre szeretnénk, a picinél mehet bele több is)
2 kanál kacsa zsír
Mindezt egy nagy serpenyőbe teszem és fedő alatt, majd anélkül megsütöm. Amikor kész, botmixerrel leturmixolom….ha már ettetek finomat…



A másik kedvenc, amiről sajnos nagyon-nagyon nehezen mondok le, az a KAKAÓ. Igaz ezt a paleo diétában is fogyaszthatom, de azért gondolom nem ártana csökkentenem a mennyiséget:D Esténként ugyanis előszeretettel iszom meg egy-egy nagy bögrével:s

És, hogy hogyan készítem tej nélkül?
2 jó nagy púpos teáskanál holland kakaópor
4 db édesítőszer (pötyi)
pici fahéj
forró víz
Isteni finom, sűrű, forró csoki lesz belőle:)))))) Lehetne készíteni persze mandula vagy kókusz tejjel is, de nekem így is nagyon ízlik. (Bijou, sajnos habos az nem lesz tej nélkül, de próbáld ki te is, hátha így is ízlik.)



Ja, az ott a bögre mellett a 3. nagy kedvencem. 75-85%-os étcsoki.

16 megjegyzés:

Heniiii írta...

Már úgy szerettem volna házi májkrémet készíteni, köszi a tippet, hú de meg tudnám most enni :)

Ezüstmackó írta...

Én is köszi, meg fogom csinálni! (már ha kapok szép, friss csirkemájat vmi hentesnél, mert itt a főbb üzletekben a máj a többi belsőséggel, meg csirkenyakkal stb. együtt a Pet food részlegen szokott lenni.. :S
A forró csokit én kókusztejjel és banánnal szoktam csinálni; isteni finom, csokis, sűrű! :)

Tuti receptekhez nekem "Alexandra gasztroblogja Sydneyből" az etalon, meg sok más is van még persze. Nem tudom, a nyersétel étkezés mennyire fogott meg, nekem épp nemrég érkezett meg végre Lénárt Gitta élő ételes könyve :) - a jövőben szeretném ezt ötvözni a paleoval. A FB-on is van több szuper oldal, többek közt a Paleo Hedonistáknak, Raw Food Revolution, Raw Food Recipes, Nyersétel Akadémia stb., illetve van például egy nagyon jó zárt paleos csoport is, mostanra már csaknem 1200 taggal (ha esetleg nem vagy még tag és érdekel, szívesen hozzáadlak :)

Rita írta...

De jó Ezüstmackó, köszönöm az ötleteket:) Most egyébként nekem is ez a célom, a nyerset ötvözni a paleoval. Ismerem Gitta könyveit, lefotózva meg is van 1-2 a gépemen. Szeretem a nyers ételeket is, főleg a sütiket, nyámi:D
Érdekel a paleos csoport is...most nagyon rákattantam erre a diétára és minden segítség elkel:)

Rita írta...

Egyébként hogy vagy? Ezt meg sem kérdeztem....régen írtál a blogodba:(

Kiscsillag írta...

Ez nagyon jó!!!! Köszi az ötletet és a receptet. Én is próbálkozom a paleoval, már a hagyományos kenyeret kiiktattam teljesen, csak végszükség esetén. Találtam nagyon szuper lepény receptet, egyenlőre ezt variálgatom különböző magokkal, de a feltét mindig gond. Ez a májkrémötlet pont kapóra jött :)))) Holnap ki is próbálom!!!

Rita írta...

Én ezt reggeliztem, répával, salátával, töpörtyűvel, egy bögre teával....jaj, olyan finom volt. Jó étvágyat hozzá holnapra;)

Ezüstmackó írta...

Igen, tényleg rég írtam.... Teljesen elbizonytalanodtam a hogyan továbbot illetően, úgyhogy nem is nagyon volt miről írnom. Most úgy érzem, nincs következő lépés. Illetve annyi, hogy paleo, nyers étkezés, Aviva vagy Arwen torna, meg még valami komolyabb, rendszeres edzés, mert jelenleg nagyon punnyadt vagyok.
2 ciklusom volt a lombikos stimu óta, egy 33 meg egy 28 napos, ami tök jó szerintem (még úgy is, hogy ez utóbbiban nem ovuláltam. Még mindig jobb így szerintem, mintha meg sem jönne, vagy megint már a 6-8. nap körül ovulálnék.)
Elég sok pénz elment erre a lombikra fölöslegesen, és most másra gyűjtünk, úgyhogy egyelőre nem tervezek következőt. Kissé tényleg kezdek belefáradni az egészbe, és a stressz sem hiányzik, ami ezzel jár. Úgyhogy most pihi van ezen a téren :)

Közben a gmail chaten dobtam Neked egy üzit! :)

Molnár Ilonka írta...

Köszi! Az a baj, hogy én a csokiban is csak a tejcsokit szeretem, így nekem ebbe is muszáj lenne valamiféle tejet tennem.

Rita írta...

:( próbáld elkészíteni Ezüsmackó verzióját, vagy a paleo blogok-nál (nálam) Alexandránál találsz még egyéb verziót is....hátha:)

Csigusz írta...

Hehe, Ezustmacko. Nalunk is az aprolek meg marha maj stb a hentes pult vegen van allatkajanak. Onnan veszem a disznolabat a koromporihez. Mindig ugy nez a penztaros igy is :)

A hazimajpastetom nagyon tuti dolog az biztos :)

Ezüstmackó írta...

Eszter: sziaa! :)))
Én nem mindig merek innen venni, mert valahogy nem vagyok benne biztos, hogy a hús kezelésénél, csomagolásnál, hűtésnél, tárolásnál nem vették esetleg kicsit "lazábbra" a dolgot, merthogy úgyis háziállatnak lesz.

Rita: látom, az admin már üdvözölt is a paleos csoportban :)
(És nem tudom, láttad-e, de Szendi Gábor is tagja a csoportnak, és lehet tőle kérdezni :) Egy barátnőm épp tegnap kérdezett tőle a zabbal kapcsolatban, és rögtön írt is rá választ :) )

Rita írta...

Ezüstmackó, igen:))))
Nem láttam, de most megkerestem:) Nagyon szuper:)

szilva írta...

Most raktam oda a májas cuccot. Fehérbor nincs, oregánó sincs, de azt pótoltam majorannával meg bazsalikommal... Meglátjuk ;-)

Rita írta...

Biztos fincsi lesz így is Szilva;)

szilva írta...

Most futok neki ismét, az előzőből a paprikát is kifelejtettem =O :-D

Rita írta...

:D tegnap majdnem én is így jártam,csak én a bort hagytam majdnem ki....aztán meg annyit tettem bele, hogy így meg édes lett:DDD de azért isteni így is.