2013. január 2., szerda

IgG pozitív



Ma reggel izgatottan hívtam a gasztroenterológiát annak reményében, hogy végre megkapom az eredményeket. Férjecsémnek minden eredménye szuper, azaz negatív:) Az én eredményem már annyira nem szuper, a gliadin igG ugyanis pozitív lett, ami, ha jók az értesüléseim, azt jelenti, hogy valószínű lisztérzékeny vagyok. Pl. ezt találtam a neten (szakértő válaszol egy IgG és IgA-val kapcsolatos kérdésre):

”Az IgG mutatja meg az immunmemóriát. Ha az pozitív, akkor az érzékenység fennáll. Ha az IgA negatív lett, az azt jelenti, hogy közvetlen a nyálkahártyán nincsenek már jelen az immunanyagok, vagyis a diéta nagyon hatásos volt. Ha azonban újra bevezetik a glutént, az IgA újra pozitívvá válhat, ezért javaslom a diéta hosszú távú fenntartását (és csak néha szabad „bűnözni”).”

Csak annyit mondtak a telefonban, hogy ez az egy értékem lett pozitív. És ugyan ettem glutént a vérvétel körül, viszont a paleoval is ismerkedtem már, szóval kevesebbet ettem, mint régen. Lehet, hogy ezért lett negatív a többi érték? Mindenesetre nem bánom, sőt KÖSZÖNÖM, és igazán HÁLÁS vagyok, hogy ez kiderült, így most már egészen biztos vagyok abban, hogy jól döntöttem, hogy a paleoval barátságot kötöttem:)

A tejcukros vizsgálatra viszont lehet, hogy feleslegesen megyek, ugyanis már vagy 1 hónapja (leszámítva a karácsonyt, amikor is nyomtam magamba a túrós sütiket:D) nem eszem tejterméket, most meg pláne nem fogok enni semmit a vizsgálatig, így valószínű negatív lesz…..na, mindegy.

Szóval most örömmel megyek és főzöm meg a mai nap (és az elkövetkezendő napok) paleo ebédjét:)


Póréhagymás brokkoli főzelék: Egy nagy adag brokkoli felét megfőztem kevés vízben, majd lepürésítettem. A másik részét egy kis olaj és zsír keverékén megpároltam a hagymákkal. Majd összekevertem a két adagot. Én nem mértem semmit, de a pontos mennyiségek a következők: 60 dkg brokkoli, 2 szál póréhagyma szeletelve, 1 gerezd foghagyma összetörve, 2 ek. olíva olaj, 1 tk. zsír, só, bors.
Zöldséges húspogácsa: 30 dkg darált hús, 1 kis fej hagyma, 1 áttört foghagyma, ½ pici kockára vágott paprika, 1 kis répa reszelve, ½ cukkini reszelve, 1 ek. petrezselyem, só, bors. 190 fokon 20-25 percig sütjük a fasírtokat….bár én 30-35 percig sütöttem.
Narancsos, nagyon kakaós muffin: itt megtalálható a recept is:)

Azután tervezek egy kis Insanityzést…jaj, már nagyon hiányzik!

Addig pedig egy kis zene: tegnap nem néztük végig a Újévi koncertet, a Bécsit, így ma délelőtt ezt hallgatom, és olyan szép:) (De bevallom a tavalyit hallgatom, mert a youtub-on csak ezt találtam meg. Igaz tavaly megnéztük/meghallgattuk, de szívesen néztem megint, mert olyan szép kis balerinák táncolnak közben. Idén városnézős videó ment, miközben játszott a zenekar.)



8 megjegyzés:

kretty írta...

Rita, mostmár tuti sikerül!!!! ;) BUÉK!

Rita írta...

Hát nagyon remélem:) Mindenesetre próbálunk biztosra menni a következő beültinél:)

Csigusz írta...

Pufff neki! De legalabb nagyon elkotelezett vagy :-)
Mondjuk csak nem birom ki, igy leirom, hogy az egy evvel ezelotti az azert terhesseg volt... De az is lehet, hogy azota alakult ki, ha ez ilyen kialakulos.

Rita írta...

Persze, tudom én, hogy ne ez az oka az eddigi történéseknek. Az ok nálam a kis lelkem felkészületlensége....de dolgozom ezen is ezerrel:)

Csigusz írta...

Na jol van :-) Sikerulni fog, ez a mi evunk, Lanyok. Tavaly pl. Nem mondtam ilyet :-)

Névtelen írta...

Hú, de jól néznek ki az ételek!!!
ETAMA

Heniiii írta...

Rita, még Ausztriában voltam, amikor láttam ezt a bejegyzésed, és el is felejtettem megkérdezni, hogy az IgG pozitív gasztroenterológiai vizsgálati eredményed végül miből derült ki? Vérvételből vagy valamelyik kínzó vizsgálat révén? köszi :)

Rita írta...

Vérvétel volt csak:) De dokival még nem beszéltem róla...lehet, hogy mivel csak ez lett pozitív, ezért ez nem is lisztérzékenység. Hó végén megyünk hozzá, majd meglátjuk mit mond.