2013. január 7., hétfő

Hogyan kell?



Egyszerűen nem tudom, hogy hogyan lehet úgy létrehozni itt a blogon belül úgy egy új oldalt (a főoldal és a bakancslista mellé), hogy abba mondjuk recepteket tudjak folyamatosan közölni. A bakancslistát megcsináltam, az jó is így, ahogy van. Na, de a recepteket folyamatosan írnám…. Tudja esetleg valaki???? 

Ma egyébként kókuszos muffint sütöttem. Nem mondom, érdekes íze és állaga van. Holnapra remélem összeérnek az ízek benne.



14 megjegyzés:

kretty írta...

Én nem tudom, de remélem valaki segít, mert pl a kókuszos muffin recept nagyon is èrdekel!!!! :)

Rita írta...

Ígérem, ha holnapra megjavul az íze, felteszem :D

Audrey írta...

megjavul az íze? húha.. engem már az is érdekel, hogy csináltad az aloldalakat. sajnos nem vagyok egy wizz ebbena blogszerkesztés témában :( a bakancslistádról 2 itemmel nem tudok azonosulni, de végülis ez a Te lsitád, így nekem nem is kell :) nem lövöm le a poént, hogy miket írtál, olvassa el midneki magának! :)

Rita írta...

Aha, nagyon rossz ugyanis. De észrevettem, hogy 1-2 dolog frissen nem olyan finom. pl. a zabpelyhes sütik. Úgyhogy majd holnap meglátom, hogy a kukában landol-e.

Az aloldalt úgy csináltam, hogy az Elrendezésnél a Modul hozzáadásánál hozzáadtam az Oldalak Modult. De, hogy innen hogyan tovább, azt már nem tudom sajna:(

Azért írd meeeg, mely pontok nem jönnek be neked:) Nyugodtan lehet oda, az én listám megjegyzésébe;)Érdekel minden!

Anita írta...

Szia Rita!

Esttől találtam el hozzád és remélem, hogy át tudlak lendíteni a receptes oldal problematikáján.

Szóval, ha belépsz a blogger a blog kezelő felületre, akkor ott látod a saját blogjaidat, ahol szerkesztési és bejegyzés írási jogod van, alatta pedig az összes blog, amit rendszeresen olvasol. Itt a saját blogok (nálam az a főcím, hogy Anita blogjai) listájából kiválasztod azt a blogodat, amelyiket szerkeszteni szeretnéd - ha csak egy van, akkor arra az egyre kattintasz -, ekkor egy áttekintő felületre jutsz. Középen egy grafikont láthatsz, ami a látogatóid számát ábrázolja, mellette van egy menüoszlop. Ebből a menüből kiválasztod, hogy Oldalak (fentről ez a harmadik) és ismét új felületre kerülsz. Itt már csak az Új oldal gombra kell kattintanod és máris elnevezheted receptesen és kezdheted írni a recepteket folyamatosan.

Bepipáltam a komment értesítőt, kérdezhetsz itt nyugodtan, ha elakadsz.

Szép napot kívánok:
Anita

Rita írta...

jaj Anita, de cuki vagy, hogy leírtad:) köszönöm. csak az a baj, hogy ha új oldalt nyitok, akkor az "csak" olyan lesz, mint a bakancslistás oldalam. tehát egy megjegyzésre szól nem? én olyan + oldalt szeretnék, ami olyan, mint a főoldalam, tehát külön bejegyzésként szerepel minden receptem, külön dátummal stb. Vagy lehet, hogy ez így működik, csak itt akadtam el, és nem látom, hogy hogyan kell:s

Rita írta...

De milyen tuti kis blogod van:) Hogy csináltad ezt a jó kis dizájnt? Tetszik;)

Anita írta...

Ez tényleg így van, én is szerettem volna olyan plusz oldalt, amin tudok külön bejegyzéseket csinálni az egyes szappanoknak, de sajnos nem lehet csak szöveget ömleszteni ezeken a plusz oldalakon. szerintem azt nem tudja a blogger egyelőre kezelni, úgyhogy marad az a megoldás, hogy egy másik blogot is vezetsz, ahol csak a receptjeidet tartod számon mondjuk. És akkor a plusz oldalon csinálsz egy linket a receptes bloghoz.

Anita írta...

Köszi! :) Rengeteg sablont lehet találni a neten, beírod a keresőbe, hogy blogger template és kapsz egy rakás linket. Ha találsz olyat, ami szimpatikus, akkor segítek azt is megcsinálni, csak töltsd le a sablont amelyik szóba jöhet.

Rita írta...

Aha, végülis jó ötlet tényleg a külön receptes blog...na, majd megfontolom:) vagy címkézek...még erre is gondoltam.
Juj, de jó, na lehet, hogy akkor megint újítok egy kicsit....mindjárt rá is keresek. Nagyon köszi:) Írok mindenképp, ha elakadok:)

Anita írta...

Én maradtam a címkézésnél egyelőre, mert ugyan van külön blogom (kezdetben volt olyan naiv elképzelésem, hogy lesz időm angolul is blogot vezetni, meg van egy olyan is, amit csak én látok), de csak ezt az egyet írom. Persze biztosan van olyan, akinek ez beválik... nálam maradt minden egyben ömlesztve és címkézve. :)

Szívesen és szólj nyugodtan, ha elakadsz. Nem nagy ördöngösség egyébként, csak fel kell tölteni az új sablont a biztonsági mentés/visszaállítás gombra (ez is az áttekintő oldalon van jobb felső sarokban) kattintva. Előtte persze jó, ha csinálsz egy biztonsági mentést, amit vissza tudsz tölteni, ha mégsem tetszik a blogod új ruhája.
Ezeknél a sablonoknál sokszor előfordul, hogy átnevezik az oldalsávon lévő elemeket, de azt könnyen tudod változtatni az elrendezés felületen.

Rita írta...

10000000 hála Anita:D már próbálgatom is a dolgokat, subi-dubi-duuuu

Névtelen írta...

Rita, én is cimkézném ezeket a bejegyzéseket, akkor a főoldalon is megmaradnának láthatóan, viszont így az aloldalra is ki tudod tenni csak ezeket.

Rita írta...

Igen, azt hiszem címkézés lesz a vége :)