2013. január 24., csütörtök

H2 kilégzéses teszt - II.



Túl vagyunk a mai H2 kilégzéses teszten is. Ma laktózt ittunk....blöa. Gézukámnak szuper eredményei lettek, nekem már kevésbé. Sajnos egyértelmű laktóz érzékenység mutatható ki nálam. Úgyhogy most nézhetek át minden gyógyszert, vitamint, nem beszélve a többi rejtett laktózról.




Megkaptuk a lisztérzékenységi vizsgálat leleteit is. Amit már eddig is tudtam, hogy az IgG-m pozitív lett. A  nővérke most azt mondta, hogy a kolonoszkópiáig ne kerüljem a glutént, majd azután a doki megmondja, hogy kell-e így étkeznem. Hááát, egy hónapja nem eszem glutént...most mit csináljak? Gondolom azért kellene ennem, mert így lehet, hogy a beleimben nem látja majd a doki, hogy valóban pozitív lett-e az eredmény. Most akkor egyek csak azért kenyeret orrba-szájba, hogy ez kimutatható legyen? Szerintem nem fogok. Basszus márciusban akarunk menni lombikra.


15 megjegyzés:

kretty írta...

Uhhh, Rita! :(
Egyreszt az jo, hogy kiderult valami (es hiszem, hogy ezutan mar ossze fog jonni).
Masreszt meg ultragigaszivas lesz laktoz es glutenmentes dolgokat tallani...Foleg a gyogyszerek a szivatosak! Mondjuk akkor marad a kokemeny paleo...
Es ennek tetejeben meg lesz egy kolonoszkopia?! Hat, Rita, minden tiszteletem a tied...

Ui.: Intezd az adokedvezmenyt, mert jar!

Névtelen írta...

Jól kifogtad: laktóz + glutén érzékenység is. Mit lehet akkor enni a húson kívül? Grrr!
Van egy ismerősöm így, nem egyszerű neki, még az étteremben is százszor meg kell kérdeznie, hogy biztos nincs e ez vagy az a választott ételben, mert nem egyértelmű.
Ki lehet ezt "nőni", mármint, hogy meg lehet belőle gyógyulni?
ETAMA

Rita írta...

Annyira nem estem ám kétségbe Lányok, mert végülis élvezem én ezt a paleot. Bár nyáron nem tudom mi lesz velem fagyi nélkül...még jó, hogy manapság lehet kapni laktózmentes fagyikat is:D
Etama, nem hiszem, hogy ki lehet ezt nőni, de ha lesz már babánk, lehet, hogy nem veszem majd ennyire komolyan a diétát, mert lássuk be, tüneteim azért nincsenek...bár még lehetnek:(
Kretty, tényleg, köszi, hogy eszembe juttattad. Az adómentességet hogyan kell intézni, beadni? Segítenél ebben?

kretty írta...

A laktoz mentes fagyik katasztrofalisak...:(

Szoval: A papiroddal be kell manni a haziorvoshoz, vagy szakorvoshoz. O kiallit egy papirt, hogy igazoltan beteg vagy a 335/2009 (XII.29.) Korm. Rendelet alapjan sulyos fogyatekossagnak minosulo betegsegben szenvedsz. Kell az ado azonosito jeled, hogy ra legyen irva a papirra.Azt is ra kell irni, hogy az allapotodban elore lathatolag varhato-e javulas. (nekem rairta, hogy nem, mert genetikailag is igazolt). Es ezt a papirt vagy leadod a penzugyon (ekkor havonta kapod a penzt) vagy az eves adobevallasnal van erre kulon mezo, es azt kitoltod, es akkor egyben kapod a penzt. A papirt nem kell elkuldeni a NAV-nak, de mindig legyen keznel, mert bekerhetik.

Szoval roviden ennyi. :)

Rita írta...

Nagyon köszi Kretty:) Igaz, majd csak egy hónap múlva (akkor megyünk vissza a szakorvoshoz, de intézem is.

Csigusz írta...

Tudsz normal fagyit enni, ne aggodj en evekig voltam kokemeny laktozallergias fosassal, mindennel egyutt. Majd hozok neked a dm bol olcso laktaz tablettat. Azt szepen beveszed a fagyi elott es majd jol megemeszted.

kretty írta...

A laktaz tablettat ki lehet iratni hazidokival is! Nekem olyan van, es igy sokkal konyebb az elet! :))))

Audrey írta...

G is laktáz tablettát szed, házidoki írta fel, kb 2000Ft/100 db.
A gluténnál szerintem lehet javulást elérni, ha egy darabig kerülöd, kitisztul, regenerálódnka a bolyhok, és utána csak óvatosan bánsz vele, legalábbis nekem ez rémlik.
Mindenesetre fogós kérdés, hogy a másik vizsgálatig újrakezdd-e a glutént vagy ne.. de ha a dokit megtéveszti, hogy túl szép minden az önkéntes diéta miatt, annak nincs értelme szerintem.

Biztos, hogy jó ötlet így a márciusi lombik? Nem akarok ünneprontó lenni, de sztem a laktóznak és a gluténnak is tök sok idő kell, mire kiürül, és abbamaradnak a lappangó gyulladások, amiket az intoelrancia okoz - de ebben Kretty a szakértő inkább.

Rita írta...

Laktáz tabletta? :DDD na, akkor majd jól beszerzek ilyet is.

Jaj, most akkor mit csináljak? 1 hónapja diétázom. Ha most visszatérek a kolonig (febr. végéig), akkor elveszítek 2 hónapot....és így tényleg nem mehetünk márciusban.

Rita írta...

Olvastam a neten, hogy több hónap (9-12), mire helyre jön az ember bélfala....szóval 2 hónap alatt nekem nem fog itt meggyógyulni. :((( segítséééég

Heniiii írta...

bakker, én nem várnék a lombikkal, az annyi idő :( persze ez nem javaslat, csak belegondolok, az bruttó több mint 1 év lesz, plusz mire a mesivel is össze lehet hangolni. ráadásul mi lesz akkor a skorpióknak szerencsét hozó 2013-al? :) ilyenkor lenne jó tudni, hogy a populáció hány %-ának van ilyen érzékenysége, és ebből spontán hány % esik mégis teherbe... és azt sem értem, hogy a szapora fejlődő országokban lévő népek mit meg nem esznek, és el sem jutnak ilyen vizsgálatokig. a gluténos táplálkozásként hozd vissza a zabpelyhes receptjeidet :)

Rita írta...

Hát ez az, 1 évet nem akarok várni...még gondolkozom pár napig ezen:D

kretty írta...

tóz kiürülésre nekem Krizsa doki minimum 3 hónap lakzózmentességet mondott. A glutén hoszabb, mert ott a bélbolyhok is károsodtak. DE mivel nálad szerintem még nem gáz a helyzet (nincs egy árva tüneted sem) így én május körüli lombikot javaslok. :)

Rita írta...

máááájuuuus? oááááá-oááááá:(((((

na, jó most már tuti-fix, hogy folytatom a diétámat! aztán meglátjuk:) köszi Kretty:)

Popi írta...

Bakker, ezek így együtt jól összejöttek :( Legyen meg a baba, utána biztos lazíthatsz majd kicsit, bár, ahogy "megismertelek" neked megy igazán ez az életmód váltásosdi :)