2013. január 11., péntek

Édes-krémes spenót főzelék


Kiskorom óta imádom a spenótot, valószínű azért, mert Anyukám mindig édesen készítette. Így nekem is édes a spenótfőzi:) Szerintem isteni, annyira jó pl. sós csirkemellel vagy tükörtojással. Az édes és a sós kontrasztja teljesen jól kiegészítik egymást.

Hozzávalók:
1 db Iglo krémes parajpüré (lehet a zsenge is és lehet természetesen friss spenótlevélből is készíteni)
apróra vágott foghagyma (én 3 gerezdet tettem bele)
1 tk. vaj (kókuszzsír kellene, de még nem vettem)
kesutej(föl)
só, pici xilit

Vajon megfuttatjuk az apróra vágott foghagymát, majd hozzá öntjük a kiolvadt spenótot. Amíg fő, egy marék kesudiót ledarálunk, majd kevés vízzel még daráljuk egy picit, amíg tejföl állagú nem lesz. (Még soha nem csináltam ilyet, így most ez csak egy próba volt, ezért nem mértem semmit) Ezután hozzákevertjük a spenóthoz, kicsit összeforraltjuk még, sózzuk, édesítjük és kész is.  

Nagyon finom lett, máskor is így csinálom…nem is kell ide tejföl. Én tükörtojással tálaltam. 


2 megjegyzés:

Somogyi Andi írta...

Én ma készítettem először a babának spenótot, kis olajon megfuttatm a fokhagymát, azon práoltam meg a friss spenótot, a végén főtt krumplit és tojássárgáját tettem bele.
Nem is gondoltam volna, hogy iylen finom lesz, hiszen nincsen benne sem só, sem bors :-)
Hol vetted a kesutejfölt? Hasonlít az igazihoz?

Rita írta...

Huh, gyors voltál Andi:)
Aha, én is szoktam friss spenótból csinálni, bár én azért só nélkül még nem próbáltam, ha pürét csináltam belőle. Ha csak a párolt spenótot ettem köretként, az más persze, arra tényleg nem kell semmi.
Kesutejfölt én csináltam:D Nem tudom mennyire voltam szakszerű, de utánajárok majd pontosabban is. Az persze túlzás, hogy hasonlít az igazihoz, de esküszöm jó.