2012. december 9., vasárnap

Jövő heti étkek



Teljesen beleszerelmesedtem mostanában a paleo muffinokba. Ezt eszem minden reggel, és mondhatom, hogy a cukrom köszi jól van:)
Egy baj van csak, hogy kb. minden másnap sütnöm kell….vagy nagyobb adagot kellene csinálnom, de ez még nem jutott eddig az eszembe. Szóval macerás, de nem baj. Reggel csak kikapok párat a dobozból és kész, ezt akár félálomban is meg lehet tenni:) (már aki nem tud felkelni reggel korán reggelizni).

Ma extra csokis, narancsosat készítettem. A recept:
5 dkg kókusz reszelék
5 dkg őrölt mandula
5 dkg lenmag liszt
5 dkg napraforgómag liszt
4 dkg kakópor-karobpor keverék
½ tk. szódabikarbóna
5 dkg xilit
5-6 pötyi édesítőszer
1 narancs lereszelt héja
1 narancs turmixolt húsa
3 db tojás
1,5 dl víz
170 fokon 22-25 percig kell sütni.
 
(Persze ici-picit eltértem megint az eredeti recepttől. Pl: 7 dkg kakaó helyett én csak 4 dkg-ot használtam, a 10 dkg xilit helyett csak 5-öt, a 15 dkg őrölt mandulát pedig helyettesítettem 5-5 dkg más fajta liszttel….de így is isteni fincsi lett szerencsére)



A jövő héten nem rendelek ebédet, így főztem ma vadász leves is. Mmmmm, isteni gyömbéres, mustáros, szóval igazi pikáns leves. Most készítettem először, és nagyon finom lett ez is. + csinálok holnap répás fasírtot köleses karfiol pürével. Most ez lesz a menüm 1-2 napig:)

7 megjegyzés:

Heniiii írta...

Rita, a muffinjaid csodásak, szinte beszélnek, kedvet kaptam a paleo receptjeidhez :)

Rita írta...

Köszi Heni:)
Ma reggel, a már kihűlt muffin olyan volt, mintha egy tömény csokiba haraptam volna:p A narancs aroma benne pedig mmmmmm, de fincsi:)

Estsanatlehi írta...

Rita, nem lehet befizetni hozzád ebédrendelésileg...?
Eddig frusztrálódni jártam ide hozzád, hogy milyen ügyesen megy a torna+diéta, mostanában nyáladzani járok... :)

Rita írta...

:D de-de....szívesen főzicskéznék én bárkinek. Bár koránt sem vagyok olyan ügyes a konyhában, mit ahogy ti az esetleg elképzelitek:D

A tornát egyébként sajnos most picit ki kell iktatnom (na, jó azért a gyaloglás és a csipő-popsi gyakorlatok megvannak), mert 1 hete eléggé fáj a térdem. Guggolni, vagy abból felállni szinte nem is tudok...így a futás, vagy Insanity most felejtős sajna. lehet doki lesz belőle:(

Estsanatlehi írta...

Pf, gyógyulj... :/

Névtelen írta...

Ez olyan mint régen volt a csokító:ronda de finom:))))
Csibu

Rita írta...

Köszi Estsanatlehi:)

Igen Csibukám, tényleg pont olyan:D