2013. április 12., péntek

Bocsánat



Húúú, de elhanyagoltam mostanában a blogom:( Basszus, pedig szülinapozni is akartam....


Április 4-én volt ugyanis a blogszülinapom. Az ELSŐ:) Hogy megy az idő, hihetetlen. Anno, amikor elkezdtem, nem is gondoltam volna, hogy ennyi barátot szerzek általa. Sejtettem én, hogy jó lesz ez nekem, na de hogy ennyire :D

Izgulok nagyon az április 25-én esedékes műtétem miatt és nagyon várom az utána következő időszakot: parádfürdőt, a nyarat, a biciklizést, a napsütést:) És, amit nagyon várok még, az a találka veletek Csajok. És tudjátok mit várok még nagyon? Azt, hogy sokan közülünk terhesek legyenek végre…. merthogy így lesz! Valahogy érzem a zsigereimben:)

Szóval nagyon boldog szülinapot blogocskám, remélem az elkövetkezendő egy évben még szebb dolgokról írhatok, mint amilyen szépekről az elmúlt egy évben írtam:)


2013. április 7., vasárnap

Füstölt sonkás leves



Ma reggel gondolkoztunk erősen, hogy mit is együnk ebédre. Számba vettük a hűtőben található dolgokat és eszembe jutott, hogy a hűtőben lévő húsvéti füstölt sonka egyre csak keményebb….a végén annyira kiszárad, hogy baltával tudjuk csak felszelni. Géza ötlete volt, hogy csináljuk belőle levest. Na, utána néztem 1-2 receptnek, találtam is párat, de egyik sem tetszett igazán, mert nem voltak paleosok. Így született ez a mai paleo, füstölt sonkás, zöldséges levesünk:)


Hozzávalók:
füstölt sonka felszelve (jó két maréknyi)
1 db vöröshagyma apróra vágva
4 gerezd foghagyma apróra vágva
2 szál répa karikázva
1 szál fehérrépa karikázva
4-5 brokkoli rózsa
1 ujjnyi karika zeller, felkockázva
pici petrezselyem

Bocsánat, hogy nem tudok ennél pontosabb mennyiségeket megadni, azaz igazság, hogy elég mindentbeleamiitthonvan jellegű volt a főzés:D
Először megpirítottam a vöröshagymát kevés kókusz olajon. Ezután beletettem a fazékba a sonkát és a foghagymát is. Pár percig így sütöttem, majd felöntöttem 4 pohár vízzel. És főztem és főztem…kb. 1 órán át. Majd kivettem a léből sonkát, és beletettem a zöldségeket (kivéve a brokkolit). Egy (vagy kettő?) bögrényi vizet még öntöttem hozzá. Amíg a zöldségek főttek a finom füstölt sonkás vízben, még apróbb darabokra vágtam a sonkát. Ezután visszatettem a levesbe, majd amikor már majdnem megpuhult a répa, beletettem a brokkolit és a petrezselymet is. Sózni nem is kellett. Reszelt tormával ettük, isteni lett :p

Mivel csak ez volt az ebédünk, így mind befaltuk, szóval nem lett egy nagy adag...mondjuk kicsi sem;)

2013. április 5., péntek

Pszichológusnál - 10.



Igazából nem is arról akarok írni, amit ott elhangzott, egész egyszerűen csak az Elvirával való beszélgetés beindítja a gondolataimat. Ilyenkor úgy telik el pár nap, hogy szinte folyamatosan ezen gondolkozom.

Legutóbb amikor elbúcsúztunk, még úgy volt, hogy 1 hónap szünet következik, Parádfürdő miatt. Most meg bejelentem neki, hogy méhsövény műtét. Az első kérdése persze rögtön az volt, hogy mitől lehet ez a sok minden nálam (2 méhenkívüli, hematóma, méhsövény, rendezetlen ciklus), ami az anyasággal, a nőiességgel kapcsolatos? Persze én csak gondolkoztam és gondolkoztam és teszem ezt azóta is, de semmi. N E M  T U D O M

Egyik nap a híradóban láttam egy két gyermekes nőt, aki pár éve megölte az apját, mert az megerőszakolta, bántalmazta egész életében. Börtönbe került, de kegyelmet kapott. Ezen gondolkoztam és mondtam is Gézának, hogy basszus, ő hogyan tudta feldolgozni az erőszakot? Azt gondolnám, hogy ez akkora trauma lehet, ő viszont szült két gyereket, tehát túllépet valahogy a történteken. Én meg nem tudok túllépni a banális dolgokon? Boldog gyermekkorom volt, tényleg irigylésre méltó. Imádom, tisztelem a szüleim…a legjobbak a világon! Van egy húgom, akire bármikor, bármiben számíthatok! Van egy szerető, gondoskodó, odaadó férjem, akibe szerelmes vagyok! Mindenki szeret! Mindenem megvan, amit csak akarok! Mit és miért nem tudok feldolgozni? Hát basszus, nem tudom. (Na jó, az önmagam elfogadásával vannak gondjaim, de ez sem akkora nagy baj szerintem.)

Gondolkoztam azon is, hogy lehet, hogy nem véletlen ez a sok hülyeség. Lehet, hogy tényleg nem szabad nekem gyermeket vállalnom. A sors figyelmeztetni akar, csak én nem veszem a lapot. Közben meg eszembe jut az is, hogy annyi, hasonló gondokkal küzdő nőt ismerek, akik szintén számtalan hasonló szörnyűségeken mentek keresztül, mégsem adták fel és a végén mégis lett gyermekük. Akkor most hogyan is van ez? És azok a nők, akiknek az ég világon semmi, de semmi bajuk…nekik miért nem jön a baba vajon? Mitől vagy kitől függ ez?  

Ki osztogatja odafenn a gyerekeket? Van sorszám, csak én eddig nem vettem észre?

2013. április 3., szerda

Paleoságok



Hétvégén vettünk a piacon datolyát…nem kellett volna. Azaz nem kellett volna ott megkóstolnom, mert akkor nem vettük volna meg és akkor nem csábított volna itt napokig. Ugyanis annyira, de annyira finom, hogy én ilyen finomat még életemben nem ettem (mármint nem datolyát, mert azt eddig nem is szerettem, hanem úgy általában). Szóval megvettük és én nem bírtam vele leállni. Pedig pár szem (hááát, őőőő….jó pár szem) igazán meg tudja dobni az ember (azaz az én) vércukorszintjét. De nem érdekelt…mostanában valahogy nem érdekel a vércukorszintem, sem az inzulin.
Na, de a lényeg, hogy úgy döntöttem, hogy ma jól felhasználom a maradék 8 szemet és soha többé nem veszünk ilyeneket, nehogy kísértésbe essem:D
Csoki krémet csináltam, az alapanyagok pedig a következők:
1 avokádó
8 szem datolya
2 tk. kakópor pici vízzel elkeverve
1 tk. xilit (ez kihagyható, mert bazi édes lett)
Ezt itt mind összeturmixoljuk és már kész is:) Hááát, megettem mind. Nem egyszerre, de megettem...hát, nem guszti?????????? Ki tudna ennek ellenállni????



Készítettem még egy fincsiséget. Több paleo kenyeret sütöttem már, de ez bizonyult eddig a legjobbnak….és nem lett zöld. Ez már haladás, nem? :D Ja, és tojás mentes, ez a legjobb az egészben.
Hozzávalók:
200 g liszt (én most kendermag és lenmag lisztet használtam)
3 ek. őrölt lenmag
2 ek. útifű maghéj
víz forró víz (amennyit felvesz a lenmag és az útifű maghéj)
pici só
1 tk. szódabikarbóna
1 ek. zsír
A lenmagot és az útifű maghéjat forró vízbe áztattam (kb. 20-30 percre). Annyi vizet használtam, hogy jól keverhető masszát kapjak. Az így kapott nyákos masszát hozzákevertem a száraz hozzávalókhoz és bele kevertem az olvasztott zsírt is. (Öntöttem még hozzá vizet, összesen talán egy bögrényi (2-3 dl) vizet használtam fel) 180 fokon, légkeverésen, előmelegített sütőben 35 percig sütöttem. Legközelebb asszem 40 percig hagyom sülni, picit talán nyers lett a közepe, de ezt mindenki maga tapasztalja ki….és persze a hozzávalókat is lehet picit variálni. Holnap reggel házi májkrémmel eszem majd :p




ui.: ma voltam pszichológusnál...ha lesz időm, írok erről is hamarosan.