2013. július 25., csütörtök

Mozogás




Tegnap este megráztam magam és elkezdtem tornázni. Nem is értem, hogy mi lelt, de már több mint fél éve alig mozgok, csak a heti 1-2 alkalom biciklizés van, ami nem valami sok. Szóval tegnap előkutattam a youtube-on Réka online alakreform óráit, amiket amúgy nagyon szeretek, mert irtó pörgősek és nagyon kemények. Hát...khm...a 125 percbe igen csak bele kellett néhol pörgetnem, mert egyszerűen nem bírtam :D Így kb. 50 percet tornáztam a végén, de végülis ez is tök jó, főleg úgy, hogy tegnap egy egy órás bicikli úton is túl voltam már.


Ma kora reggel pedig egy kis futással kezdtem. Na, persze ez sem ment úgy, mint régen. Még az első 10 perc, az hagyján, na de a többi. Vissza kellett térnem a futós tanulós módszerhez: pár perc futás, pár perc gyors gyaloglás. Így egy picit ráhúztam és 45 percig mozogtam. De nem baj, lesz ez még jobb is:) 

Akarok venni a telcsimhez egy ilyen karra szerelhető tokot, mert töltöttem le zenéket a futáshoz (bár annyira nem jöttek be, túl lassúnak bizonyultak) és alkalmazást is, ami gps segítségével pontosan belövi a megtett km-t és kalóriát. Ez az alkalmazás sem jött be ma annyira, úgyhogy most letöltöttem egy másikat, azt majd holnap tesztelem. Már, ha egyáltalán holnap reggel fel tudok kelni. Olyan izomlázam van ugyanis, hogy ihaj. És fáradt is vagyok. Nem hiába, a salátákból azért annyi energiát nem kapok, hogy még a futáshoz is elég legyen. Be is nyomtam az ebédem (sült csirkemell, sali) mellé desszertként egy marék mandulát és egy marék mazsolát. Az uzsim meg 3 bazi nagy kanál szilvalekvár (az az igazi sűrű) volt mandulával és kókuszreszelékkel....hát igen...élni tudok :D

Nektek van valami szuper lelkesítő (futós) zenétek?

5 megjegyzés:

Bejus70 írta...

Hűha, Te aztán belecsaptál! Speciel én a napi 40 percekkel is megelégszem rékailag! :o)
Tegnap este pakolásztam a rongyaim és kiment a fejemből a mozgás, aztán olvasva ezt a bejegyzésed, jó hajnalban felkeltem és a tegnapit is bepótoltam. :)(Mondtam már, hogy inspirálsz mozgásilag?)
Már csak a mai adag maradt estére.
Futással nem merek próbálkozni többé, pedig nagyon szeretem, eszembe sem jutott korábban, hogy mennyi izmot megmozgat. Haj, talán egy másik életemben! (ETAMÁt interjuvold futós zenék ügyében!)
Na, jövök ám és ellenőrzöm a napi adagot, eddig tesiből és szorgalomból csillagos ötös!

Rita írta...

Én ma reggel nem futottam, konkrétan mozogni nem tudok :D
De este bepòtolom!!!!

Estsanatlehi írta...

Hát 50 perc Rékától szerintem én konkrétan megdöglenék - és nem azért, mert ketten vagyok, azelőtt is ugyanez lett volna... :)

Lelkesítő futós zenének azt, amire a filmben Rocky nyomatta a lépcsőkön felfelé... emlékszel rá...?

Heniiii írta...

Példakép vagy Rita, hihetetlen inspiráló az önfegyelmed, akaratod! A hatásokra én is csináltam jó pár felülést, most többre nem volt időm, mert családolunk, de már abba is beiktattunk tollaslabda meccseket :) a futás és a fitnesz viszont továbbra sem esne jól ebbena melegben, ezért respect, hogy így bírod!

Rita írta...

Jaj Lànyok....meg sem érdemlem ezeket a szép szavakat! Köszi:) ezzel ti is lelkesìtetek àm engem!