2013. július 16., kedd

Endokrinológusnál



No, megjöttem az endokrinológustól. Még júni 20-án voltam vérvételen, múlt hét csütörtökön meg a konzi lett volna, de közbe jött ugyebár a Balcsi:) Akkor Melinda (asszisztens) ígért nekem egy visszahívást, hogy megbeszéljük, hogy mikor mehetek a csütörtök helyett. Na, szerda este 21:15-kor hívott is (nem mondom, jobb később, mint soha :D), hogy sajna nincs hely Doktor Úrnál, úgyhogy legyen az, hogy a doki megírja a leleteim alapján az ajánlást, én meg majd, ha már Pesten vagyok, menjek be érte. Ma mentem, reggel 8-ra értem oda és azért titkon reménykedtem, hogy talán bekerülhetek a dokihoz. Szerencsémre az első beteg késett, úgyhogy Melinda beprotezsált:) Na, nem mintha számított volna, mert ez a doki hihetetlen. Kb. semmit sem mond, amit mond, azt meg nem hallom, olyan halk:D
A lényeg, hogy az eredményeim szerintem teljesen jók. Egy defektem van, ezzel úgy tűnik senki nem tud mit kezdeni. Úgy látszik én egy nemmenstruáló lány vagyok, ez van és kész, el kell fogadjam.

Az eredményeim:
cukor: 5,17 mmol/l
inzulin: 5,19 mIU/l
TSH: 2,08 mIU/l
fT4: 16,18 pmol/l
fT3: 3,68 pmol/l
TPO-At: 90,6 IU/ml
TG-At: 14,86 IU/ml
FSH: 4,3 IU/l
LH: 4,9 IU/l
Ösztradiol: 18,4 pmol/l
Progeszteron: 1,6 nmol/l
Prolactin: 125,2 mIU/l
DHEA-S: 6,06 umol/l

A TPO-At pl. eléggé lecsökkent a múltkori eredményeimhez képest, ami szuperjó. A TSH magasabb ugyan, de ez nálam (és gondolom mindenkinél) változó szokott lenni. Az esetek többségében 1,5 körül mozog. (Itt egyébként meg lehet nézni, hogy mikor jók a pajzsmirigyes értékarányok. Nem mondom, hogy az enyémek tökéletesek, de nem is rosszak.) Az LH/FSH arányom szuper, bár az tény, hogy a ciklusom 80 akárhányadik napján jártam a vérvételkor. A prolaktin is jó szerintem:) Most mondjuk szedem a Barátcserje kapszulát, amit a vérvételkor még nem szedtem. Na, mindegy, most már beszedem, ha  megvettem:D
A Meforált nem kell szednem ezentúl, aminek tökre örülök. Őszintén szólva egy hete nem szedem már, mert valahol sejtettem, hogy így dönt a doki. Végülis alig eszem szénhidrátot. Rákérdeztem erre a Bitter Melon tablettára, gondoltam tőle meg lehet ezt kérdezni, hiszen mindig ezeket az étrend kiegészítőket preferálja. Csak csóválta a fejét és mondta, hogy nem kell, az cukorbetegeknek való. A DHEA tartományon belüli, szóval gondolom ez az érték is jó.

Az elmúlt egy hét eléggé eseménydússá sikeredett, így most egy kis pihi következik. De már nagyon várom az augusztusi Balcsis nyaralást:) És olyan jó lenne elutazni ősszel Párizsba vagy Tel Avivba egy hétre.

9 megjegyzés:

Csigusz írta...

Ez tenyleg tokeletes! Na jo, szerintem az ehgyomri inzu kicsit magas :) De tok mindegy. Es ezek a hormonertekek egy tokre ciklus elejet mutatnak. Es pont erre az inositolra nem kerdeztel ra? Erre irta egy csomo no, hogy nem menstrualt evekig es meghozta nekik a rendszeres ciklust. MErt ez a hormonokra is hat, a dinnye az csak a cukorra hat es azon keresztul egy kicsit a hormonokra. DE IR-re is szedik sokan.

Rita írta...

Jaaaaaaj, azt nem kèrdeztem meg :D ettől függetlenül szerintem kipròbálom :)
Igen, inzulin lehetne alacsonyabb is, de nem èrdekel :D

kretty írta...

Rita, csak megsugom, hogy a metformin is cukorra van (hivatalosan). hidd el, pont ilyen gyogyszerunk van, es az indikacioi kozott nincs az IR... :D

Rita írta...

Persze, tudom:) De szerintem a dokim alig várta már, hogy a Metforminról is leállíthasson :D

Névtelen írta...

Azt már tudod, hogy mikor vágtok bele egy újabb lombikba? Nyaralások előtt vagy után?
Én még olyan bizonytalan vagyok, de lehet együtt kezdünk majd. ;-)
ETAMA

Rita írta...

Áááá, nem tudom Etama. Lehet, hogy csak ősszel:(

Audrey írta...

Mitől függ, h mikor indultok?

Rita írta...

Tőlem :D

Névtelen írta...

Én máris szörnyen izgulok, pedig azt sem tudom, hogy mikor indulunk pontosan a dokim augusztusi szabija miatt. Most meg elkapott a vágy, hogy azonnal, rögtön, gyorsan. Na hátrább az agarakkal! ;-)
ETAMA