2013. május 18., szombat

Paleo pizza


Ezt a pizzát már jó régen kinéztem magamnak, a facebookos paleo csoportból való. Komolyan mondom, hogy klasszisokkal jobb, mint bármelyik pizza, amit eddig ettem...mennyei, isteni, igazi olaszos íz. Aki jót akar magának (és szereti a pizzát) mindenképp süsse meg:)

Az alap:
30 dkg karfiolrizs (kevés zsiradékban fokhagymával, sóval megsütöm az apróra darált karfiolt)
2 ek. útifümaghéj
2 tojás
5 dkg parmezán (vagy bármilyen kemény) reszelt sajt
só, bors
Egy kerek, 24 cm-es tortaformát kibéleletem sütőpapírral és picit megkentem kókuszzsírral. Rásimitottam a karfiolos masszát, majd 180 fokon elősütöttem 15 perc-ig.
(ha szükségét látjátok, inkább tovább, addig amig szint kap és elég stabilnak látjátok, nehogy eláztassa a paradicsomszósz!)
 
Közben elkészítem a paradicsomszószt:
140 g sűrített paradicsomot oregánóval, sóval, borssal ízesítettem, majd az elősütött pizzalapra kentem a masszát. Tetejére tetszés szerinti feltét került, nálam most sonka, csípős kolbász, parmezán és pannónia sajt.
Még kb. 20 percig sütöttem 200 fokon, majd miután kivettem a sütőből, megszórtam friss bazsalikommal.
Teljesen jól szeletelhető a pizza, a karfiol-íz egyáltalán nem érezhető:) Egy pohár fini édes fehér borral fogyasztottam...és mind be is faltam...én, egyedül :D

  



5 megjegyzés:

Csigusz írta...

Ez igen izgalmas. Ki fogjuk probalni, foleg ha nincs karfiol ize, mert ez az egyik kaja a keves kozul, amit ha nem muszaj nem eszek meg. Londonban ugyis annyit fogok rosszalkodni, hogy kb. utana paleoznom kene a lombikig...

Rita írta...

:D nyugodtan próbáljátok ki, no karfiol íz!!!!

Csigusz írta...

Eszem nem eszek, te jo eg!!! :D

kretty írta...

Utifűmagot hol lehet kapni? Mivel darálod le a karfiolt?

Rita írta...

Utifűmagot bioboltban vettem eddig:) Nekem egy Moulinex Masterchef 3000-es robot gépem van itthon, ez nagyon szépen ledarálja.
Ma egyébként azt csináltam, hogy a ledarált karfiolt megpirítottam, kevertem bele főt brokkolit, sóztam, borsoztam és tádááám, kész is volt a köret. Isteni rizs pótló:)