2012. június 21., csütörtök

Vitaminok, gyógyszerek


Gondoltam összegzem, hogy milyen vitaminokat (+ a Janumet és Mastodynon csepp) is szedek mostanság. Le is fotóztam…alig fért rá a képenyőre:D


Tehát lássuk balról jobbra haladva:

Janumet: Ez már a 3. kombinált gyógyszerem. Nem hozott átütő sikert, hiszen mióta szedem, egyszer sem jött meg spontán. Vagy talán egyszer megjött, de nem többször. Mostanában, ha rossz kedvem van és eszembe jut a saját nyomorom (hogy diétázom, sportolok, gyógyszert szedek a javulásért, de  még sincs sikerélményem), akkor néha rámjön, hogy abba hagyom az egészet…nem tudom, mi lenne a helyes döntés.

Mastodynon csepp: Hogy miért kaptam ezt a homeopátiás szert? Hát ez jó kérdés. Esküszöm, T doki már nem tud velem mit kezdeni, ezért mindet kipróbáltat velem, amit a piacon lehet kapni. Pedig a prolaktin szintem rendben van. A 3. üveggel fogyasztom épp, de igazából ez a ciklus lesz az első, amikor nem szedek progeszteront, hogy megjöjjön. Szóval, ha most esetleg, csodák-csodájára megjönne, akkor tuti, hogy a csepp segített.

Taxofit: Mivel MTHFR heterozigóta vagyok, mindenképp metafolint is kell szednem, hogy a folsav felszívódását segítsük. Mivel itthon azonban csak a Femibion kapható, nagyon megörültem, amikor egy kedves rokonkám, hozott nekem Taxofit-et Luxemburgból. Dm-ben lehet kapni, nem értem, hogy nálunk miért nem árulják. Persze miért is lehetne, akkor mindenki ezt venné, nem a méreg drága Femibiont.
A folsavon és metafolin-on kívül B12,  B1 és B6 vitamin is található benne.

D-vitamin: Már majdnem két éve szedem. Általában a képen látható márkát. Volt időszak, mikor nem lehetett kapni, akkor átváltottam kicsit a Lenkeire.  Vagy a középen látható D3 krémet használom néha. Mikor milyen kedvem van. Ez azt jelenti, hogy nyárom kb. 3000NE az adom, télen 6000NE.

E-vitamin: Fontos antioxidáns, a sejtképzésben segít. Most 100 mg-ot szedek/nap.

Folsav: Azt hiszem, ennek a fontosságát nem kell részleteznem:)

Aspirin protect: A tavalyi trombózis gyanús kis akciónk után egyértelmű volt, hogy kell egy kis aspirint szednem a kezelések alatt-közben. Jelenleg nem szedem, de augusztusban elkezdem, hogy mire odaérünk a beültetésre, tutira megtegye hatását.

C-vitamin: 1000 mg-ot szedek / nap. Télen felemelem az adagom 2000-3000 mg-ra.

Szelén: Jótékony hatással van sok mindenre. Én napi 300 mikrogrammot szedek, de lehet, hogy ez sok. Max. 200-at kellene, lehet, hogy elfelezem a gyogyót. Nehogy túladagoljam:) A férfiaknak egyébként nagyobb szükségük van rá, ezért férjecskémnek is adagolom.

Cink: Fontos antioxidáns, hozzájárul a bőr egészséges szerkezetének fenntartásához, valamint a haj, a bőr és a köröm egészségének megőrzéséhez. Szükséges a normál sejtosztódáshoz….szóval ezért szedem.

Króm: IR-re jótékony hatással van, ezt pedig nekem nem kell kétszer mondani, így szedem. Kb. 3 hónapja kezdtem el, nem tudom, hogy van-e hatása. 250 mikrogrammot szedek naponta…lehet, hogy többet kellene.

Omega-3: Az omega-3 állítólag a szülés utána depresszión is segít, azaz nem jön elő a depresszió. Hát, ezt még van időm tesztelni, de addig is élvezem a többi jótékony hatását:)

Femibion: Van még itthon 13 szem bogyóm. A beültetés után beszedem őket, azután visszatérek a Taxofit-re.

Detralex: Az októberi lombik után csak nem akart elmúlni a vádli fájásom. Hol jobban, hol kevésbé, de előjött. Márciusban annyira fájt, hogy alig bírtam lábra állni, ezért el is mentem egy specialistához. Persze ő sem tudott velem mit kezdeni, de ezt a vény nélkül kapható gyógyszert azért felírta. Azóta azonban nem fáj a vádlim, úgyhogy úgy tűnik, hogy hatott a gyogyó. Mivel most szeptemberben ismét sok hormont kapok, ezért augusztusban ezt is elkezdem szedni. Nem árt megerősíteni a vénáimat.

Ezen kívül iszom még minden reggel búzafű levet, hogy lúgosítsak egy picit, valamint napi fél maréknyi Goji gyümölcsöt is eszem. Tuti szedek még valamit, ami most nem jut az eszembe…..próbáltam már egyébként különféle teákat (pl: babaváró teák), szódabikarbóna kúrát, stb. Szerintem az összes dolgot kipróbáltam már, mit valaha feltaláltak:D

Ez pedig itt a napi adagom most (beültetés után ez a mennyiség 1-2-3-db gyogyóval nőni fog)...beteges? :)


9 megjegyzés:

Popi írta...

Nem beteges, lelkes :)

Rita írta...

:) ja, néha asszem túlzásba is viszem.

Tényleg Popi, te is szedsz krómot, igaz? Te mennyit szedsz belőle?

Csiburaska írta...

Úristen Rita:) Én is szedek, persze fele ennyit, de nagyon szuper vagy!!! Ez egy vagyon hallod...!!

Rita írta...

Azt mondod sok? :D
Még nem számoltam össze, hogy mennyi...lehet, hogy jobb, ha nem is teszem:D Na, de azért mégis: csak ami kötelező(mastodynon, janumet, d-vitamin, és mondjuk a folsav), az kerül majdnem 8000 forintba. Jesszus:( Hááát, asszem 10 ezer alatt nem úszom meg havonta.

Csiburaska írta...

tuti hogy nem, Én költök fele ennyire 8 ezret..:( félelmetes...Rita ne számold össze mert csak fölhúzod magad rajta:))
-------------------------

MIÉRT KELL MINDIG BEBIZONYÍTANOM HOGY NEM VAGYOK ROBOT???ezt meddig kell? Míg be nem bizonyítom hogy tényleg Én nem vagyok egy robot?De hát Én nem vagyok robot..Kinek kell bebizonyítanom a "nemrobotságomat" ? Nem vagyok Artu ditu a star wars -ból..

Csiburaska írta...

Csiburáska vagyok nem robot kedves Blog mesterek..

Rita írta...

őőőő, mi ez a nemvagyokrobot beírás?
ugye nem egy őrült talált meg engem is? :D....nincs kedvem titkosítani a blogocskámat

Csiburaska írta...

hát az hogy mielőtt megjelenne a bejegyzésem kiírja hogy "bizonyítsd be hogy nem vagy robot" és be kell gépelnem a képen látható olvashatatlan szót.Ezek szerint ez csak nálam jelenik meg?????asztarohadt....Lehet az is hogy már ez is az injekció hatása:DDD

Rita írta...

ahhhaaa, szóval azt a kis szöveget is te írtad? :D ne aggódj, nekem is bizonygatnom kell mindig :DDDD