2012. június 18., hétfő

Önző vagyok


Pár éve (azt hiszem a 2. méhenkívüli után) elmentem egy asztrológushoz. A nőgyógyászom ajánlotta, mondván ő egy olyan asztrológus, aki Jónás-naptárat is tud nekem csinálni, ami esetleg jól jöhet a beültetések időpontjának kitalálásakor.
El is mentem hozzá, annak ellenére, hogy akkor már tudtam magamnak a netről Jónás-naptárat gyártani…mindegy, gondoltam, biztosan többet tud majd nekem mondani ez a pacák, hiszen ő egy asztrológus.

Ma megtaláltam a papírokat, amit tőle kaptam és eszembe jutott az élmény, ami sajnos nem volt túl jó. Mikor odaértem, már várt a kidolgozott elemzésemmel. El is kezdte mondani, hogy milyen ember is vagyok én. Mindezt persze a születési dátumomból, pontos óra-perc-ből.

           Ez az én kis horoszkópom
Egy-két dolog, amit mondott:
Függetlenségi vágy (ezért nem jön a baba), öntörvényűség, büszkeség, teljesítmény központúság, nehéz kötődés a kötelességszerű feladatokhoz (a 2. ok, amiért nem jön a baba), csökönyösség, fanatikus kötődés a saját elképzelésekhez. Szó volt még arról, hogy nem felejtek…és ebből ő leszűrte, hogy bosszúálló is vagyok.


Felírt nekem pár jó dolgot is, de olyan vehemenciával sorolta, hogy miért is nincs nekem gyerekem, hogy teljesen elkeseredtem. Ráadásul én nem érzem, hogy ezek a tulajdonságok igazak lennének rám…bár én elfogult vagyok magammal:) De nekem ezek a tulajdonságok egy rossz ember látszatát keltik, én pedig nem vagyok rossz ember! Imádom a férjecskémet, akivel már több, mint 12 éve szeretjük egymást. A családomért mindent, még az életemet is odaadnám. Segítőkész vagyok, nem vagyok irigy, utálok haragban lenni, tudok bocsánatot kérni…..(persze van sok-sok rossz tulajdonságom is, de azt most nem sorolom fel:D)

Egy dolog azért egy picit elgondolkodtatott. Még pedig az, hogy lehet, hogy önző vagyok. Önző, hiszen szeretem azt, ahogy most van. Egyszer, egy volt munkatársam azt mondta, hogy még nem akar gyereket, mert most még önmagát jobban szereti. Hm. Lehet, hogy én is jobban szeretem magam, mint amennyire egy babát szeretnék? Hiszen szeretem, hogy megvehetek magamnak bármit, elmehetek bármikor kozmetikushoz, a barátokkal külföldre autóval, bicajozni a férjecskémmel órákon át, futni, Réka tornázni…
Húúú, tényleg egy önző dög vagyok:( Az jutott az eszembe, hogy ez nem is fog változni, csak akkor, ha már baba lesz a pocakban. A baba fog engem megváltoztatni. Ezért születtem ebben a korban, mert manapság már tudnak lombikkal segíteni, hogy lehessen gyermekem. Legalábbis remélem, hogy tényleg így van és így is úgy gondolja majd egy kis élet, hogy bennünket választ szüleinek. Mert ahhoz kétség sem fér, hogy akarunk kisbabát!!!

Ezt pedig csak úgy...az új körmöcském:

 

7 megjegyzés:

Csiburaska írta...

Ez nem önzőség, Én ezt nem úgy hívom:)Egyszerűen csak harmóniában vagy Önmagaddal...;-)

Csigusz írta...

Ja, ez nagy baromsag. A legtobb ember persze, hogy szereti ezt a reszet a fuggetlensegnek, de ez nem onzoseg... Es meg jo, hogy abban a pillanatban megvaltozik ez, ahogy megszuletik a kisbabatok. En os neha gondolok ra, hogy nem leszunk ilyen szabadok majd, vagy mashogy, de nem ettol nem jon a gyerek...

Rita írta...

Jól van na....csak prószálom megmagyarázni a dolgokat:D

Mindjárt indulunk a Balcsiraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
puszi Nektek:)

Névtelen írta...

Hát nem tudom, hogy ki volt ez az asztrológus, de amit mondott arra nincsenek szavaim. Nagyon egyszerű lenne minden, ha több éves önismereti munkát el lehetne pár perc alatt intézni és lám mindenki gyorsan megtudná, hogy milyen is ő. Amúgy, amiket mondott totál közhelyek, szerintem mindenkinek ezt mondja, akinek a babára várnia kell.
Én személy szerint a baba szempontjából is sokkal jobbnak tartom, hogy teljes életet élsz ebben az időszakban is és nem azon keseregsz éjjel nappal, hogy bezzeg neki is van. Szóval hajrá, ha egyensúlyban és harmóniában vagy, ha élvezed az életed az csak segít.

Popi írta...

Én sem gondolom, hogy önző lennél, még ha úgy is lenne, ahogy az asztromókus mondta. Mindenki ilyen, akinek nincs gyerek miatti kötöttsége.
A körmeid pedig tutik lettek :)

Rita írta...

Köszi Lányok, igazatok van:)

A neten találtam egy horoszkópos oldalt egyszer és az a vicc, hogy kb. tök ezeket olvastam ott is...hát szuper, ez aztán az asztrológus tényleg. Ennyi erővel én is elmehetnék annak. Letöltöm a netről a dolgokat, aztán továbbadom a páciensnek jó pénzért.....de mondjuk én voltam a hülye, hogy elmentem, nem igaz? :D

szilva írta...

Ritám, nyugalom, ha önző is vagy, nem baj az, sőt... a baba mellett is lehet (és én vallom, hogy KELL is) önzőnek lenni (igen, nyugodtan jöhetnek a kövek :D). önzőnek lenni, és azt mondani apjuknak, hogy nesze, itt a kölyköd, én leléptem fagyizni/futni/bevásárolni/leülni egy padra, és bámulni ki a fejemből (és megpróbálni nem arra gondolni folyamatosan, hogy ők ketten hogyan boldogulnak otthon egymással :)). az önzőség szükséges, és jó dolog. ez az asztrológus pedig egy orbitális pöcs.