2012. június 12., kedd

Más


Mivel most két hónap pihi a lombikban, úgy gondoltam, hogy más dolgokkal is megtöltöm a bejegyzéseimet:)

Egyelőre két lehetséges témát találtam. Az egyik konkrétan 5 napja lett a mániám. Nem tudom mi lelt. A hétvégén hazamentem vidékre a szüleimhez. Anyukám és Hugicám mindig is festették a körmüket, én nem. Valahogy mindig idegesített, még az átlátszó körömlakk is. Most azonban egyszer csak kipattant a fejemből, hogy most én kipróbálom a színes lakkot és ki is kentem a kezem és a lábam is egy szépséges színnel…..hát, mondanom sem kell, hogy beleszerettem a körmeimbe. Azóta esküszöm naponta több órát töltök este azzal, hogy a neten körömlakkokat, márkákat, szépségtippeket, krémeket nézegetek. Megőrültem. Több tucat sminkes videót is láttam, mert ugyanis most így egyszerre a sminkelésért is megőrülök. Mindig is sminkeltem magam és van is egy kis fogalmam róla (na nem sok), szóval most nem tudom mi is ez a dolog. Arra gondoltam, hogy ez valami hanemlehetgyerekemlegalábbszéplegyek szindróma lehet:D

Íme egy kép a körmeimről és az új, szép színű pénztárcámról (élőben picit élénkebb rózsaszín a lakk):



A másik téma, lehet, hogy a sütés-főzés lesz. Nem mintha olyan nagy szakács lennék, de azért szeretek próbálkozni. Szinte kivétel nélkül egészséges, a diétámba beilleszthető alapanyagokból dolgozom:)
Ezt a kis receptet egyik nap olvastam egy blogon. Mivel minden hozzávaló volt itthon, gondoltam gyorsan összedobom. És milyen jól tettem, mert nagyon-nagyon finom. Ezt vacsiztuk…a desszert pedig egy cserpes rudi volt:D

Erről is egy kép:)

 A recept:
- 200 g zabpehely
- 53 g (5ek) liszt 
  (én norbi lisztet használtam)
- 2 tojás
- 1/3 zacskó sütőpor
- 20-25 dkg sajt
- 54 g (2ek) tejföl 
  (én picit többet tettem bele)
- pici só 


Tenyérnyi kis keksz formákat gyúrtam a tésztából és sütőben 200 fokon 15 percig sütöttem:) Máskor is megsütöm, az tuti fix. Lehet variálni mindenféle maggal, különféle sajtokkal....


10 megjegyzés:

Csiburaska írta...

Esküszöm egy pszichés:) Én ugyanezen átmentem kb 2 hónapja:) Azóta festem a körmöm:)Most a hajammal akarok valamit kezdeni:)

Rita írta...

Komolyan? :DDDDDDD ez jó :DDDDDD

Kiscsillag írta...

De tényleg! Ez nálam is teljesen így volt/van. Már azt hittem az én "készülékemben" van a hiba :))

Én most a legutóbbi negatív teszt után lakberendezni kezdtem, meg virágos dekorációkat készíteni és sütögetni. De olyan elmélyüléssel, hogy meglepődtem magamon én is. Úgylátszik így kompenzálunk csajok :))

Csiburaska írta...

Jahh, meg eladtam mindent a vaterán...:D

Rita írta...

Hát, ez igazán megnyugtató csajok:)

Neked mi a történeted Kiscsillag? Köszike, hogy te is olvasol:)

Unknown írta...

nagyon izgalmas a recept. Ha jonnek Eszterek, kiprobalom.

Popi írta...

Ha jól emlékszem a hajvágás nálam is játszott :)

Rita írta...

Szia Vera:)
Mindenképp próbáljátok ki. Én egy nagyobb csipet sót tettem bele, de talán picit sótlan lett...csak elfelejtettem kóstolni. A lapított tésztára is lehet sajtot szórni, vagy magokat... uzsnak, tízórainak is nagyon jó kis kaja:)

Popi :) (én épp hajat növesztek, úgyhogy a hajamhoz most nem nyúlok:D)

Csiburaska írta...

Elvenni Én sem akarok belőle:DD (mármint a hajamból)Hozzá tenni meg elég drága ahogy elnézem:)))Egy megoldás még motoszkál a fejemben: ki kell nyírnom a Loreál-os csajt a reklámba:)

Rita írta...

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD