2013. június 19., szerda

Úgy örülök...



....majd kiugrok a bőrömből:) ugráltam és tapsoltam is itt picit a nappaliban egymagamban :D

Az történt, hogy drága Popi sikerén felbuzdulva, elkezdtem nyomozni, hogy hogyan lehetne nekem is alacsony dózisú heparint kapnom a következő beültinél. Találtam is szimpi hematológust, a házidokim mégis egy másikat ajánlott. Ez a doki egy nagyon komoly szaktekintély a házidoki elmondása alapján is, és szerintem is, mert utána néztem persze. Nem utolsó sorban pedig, itt rendel egy héten 1x a tőlünk 5 percre lévő kórházban. 
Megkaptam a beutalót még egy hete, akkor gyorsan be is akartam jelentkezni, de persze pont szabin volt. A héten megint bepróbálkoztam, de már csak Júli 9-ére kaptam időpontot:( Mint tudjátok, én nem a türelmemről vagyok híres, úgyhogy mivel rátaláltam a hematológus dokira egy magánrendelő orvos válaszol rovatában is, gondoltam írok neki. Őszintén leírtam neki, hogy mit akarok....nem köntörfalaztam:D Gondoltam, ha válaszol és azt válaszolja, hogy márpedig erre ő nem adna heparint, úgy nem megyek el hozzá 9-én, hanem megyek tovább egy másik dokihoz. Így nem veszítek 3 hetet. Na, nem mintha sietnénk bárhova is, de azért mégiscsak.

Szóval ezt írtam neki két napja: (Popi a te példádat említettem meg neki, remélem nem haragszol)

Tisztelt Prof Dr. B. Gy. !
 
2011 októberében lombik programban (petevezeték hiánya miatt szükséges) vettünk részt férjemmel. A beültetés után 3 nappal azonban erősen fájó jobb vádlival, nehéz légzéssel  és  3,5 feletti mg/l D-dimer értékkel azonnal kórházba szállítottak. Ott, a feltételezhető terhesség miatt először csak MR  és doppler vizsgálatot végeztek, amik trombózist nem mutattak ”csak” 4 ujjnyi vizet a tüdőmben. Majd miután kiderült, hogy nem sikerült a beültetés (a kórházba kerülésemkor azonnal leállítottak a hormonokról és Clexánt is kaptam), CT-t végeztek, ami szintén nem talált trombózist. A kórházban az ottani belgyógyász Doktor Úr akkor azt mondta, hogy ettől függetlenül nem zárható ki a mikró trombózis.
Ezután 2011 novemberben csináltattam egy trombofilia  vérvételt, amely a következő eredménnyel zárult:

Homocisztein 7 umol/L
PT INR 0,95
PT aktivitás 105,88 %
APTI 26,3 s
APC-Rezisztencia 3
D-dimer 0,4 mg/ml
Anti-thrombin III. 124% Protein C 128%
Protein S 92%
Fibrinogén 2,70 g/L
Lupus antikoaguláns 44,7 sec    (norm.taromány: 30,5-40,6)
 V. alvadási faktor Leiden mutációja: NORMÁL
MTHFR C677T: HETEROZYGOTA

Sajnos azóta már 3 lombik beültetésen vagyunk túl eredménytelenül, pedig a petesejtérési és megtermékenyítési statisztikáink szuperek. Egy közeli ismerősöm a hetekben 8 év után végre (szintén lombik programmal) teherbe esett. Hasonló MTHFR és Homocisztein eredménnyel. Ő utolsó esélyként alacsony dózisú Clexánt kapott a petesejtleszívás után, amit a terhesség végéig használnia kell. Azt szeretném megkérdezni, hogy ilyen előzményekkel van-e esélyem arra, hogy én is kaphatok ilyen alacsony dózisú kezelést, érdemes-e felkeresnem ez ügyben tisztelt Doktor Urat?

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: V. Rita


És képzeljétek, ma este megérkezett a válasza:
 
Kedves V. Rita
Mindenképpen keressen fel, mert ön feltehetőleg abba a 40%-ába tartozik a betegeknek, akiknél kimutatható molekuláris eltéréseket a mai technikával még nem tudunk igazolni, DE ENNEK ELLENÉRE KEZELNI KELL!. Én biztosan fel fogom írni a profilaktikus LMWH-t
Üdvözlettel
Dr. B. Gy.

:)))))) jupiiiiiiiiiiiiiii...Rita mindent elintéz :D

12 megjegyzés:

Bejus70 írta...

Aztaaaaaa! Ha nem tudnám az igazat, azt hihetném, kos vagy! Ahogy minden kaput betörsz, az bámulatos! Na jó, előtte azért körbesimogatod őket... :)

Popi írta...

Nagyon ügyes vagy! :)

Csigusz írta...

Huhuuuu, ez szuper! Tenyleg ugyes vagy! :D

Anita írta...

Korrekt a doki részéről is! :) Kívánom, hogy meghozza nektek ez a kezelés a várva várt babát.

Heni44 írta...

Rita, ügyintézésben sokat lehet tőled tanulni :-):-) Szuper vagy :-):-):-)

Rita írta...

Köszi Csajok, igyekszem :D

Pocilakóra várva írta...

Nagyon ügyi vagy! :)

Havanna írta...

Ügyes, ügyes :))

Én nem értem mit sz*rakszanak egy kis vérhígítóval adásával, itt keletebbre a Dokim egyből felírta amikor említettem neki. Kívánom, hogy megund majd a szurkálgatását;)

Audrey írta...

jaj de jó!!!!!!! :) nagyon örülök!! :) végre valami előrelépés :)

Rita írta...

:)
Egyébként én sem értem, hogy miért vették ezt félvállról, pláne ilyen előzményekkel. Azért majd csak az orruk alá dörgölöm!

Heniiii írta...

Találékony vagy Rita, mint mindig! :)

Estsanatlehi írta...

Hát ez fasza... menjen csak minden ilyen egyszerűen mostantól... :)