2013. március 20., szerda

Méhtükrözés után...



Reggel eléggé ki voltam. Amikor felkeltem, először azt hittem, hogy csak egy rossz álom volt az egész...de sajna nem. Ideges voltam és szomorú. Minél előbb le akartam rendezni a dolgokat és már alig vártam, hogy hívhassam végre a dokikat.  Miután beszéltem velük, picit meg is nyugodtam. Bár nem lettem sokkal okosabb, de mégis....kisütött a nap a fejemben is:)
 
Sp. Doktor (lombikos):
Az uterus subseptus az semmi. Az nem magyarázza a sikertelenségeket. Azon nem tud megtapadni a magzat, szóval attól még bőben megtapadhat rendesen a méhben, kihordható stb. Most el kell kérdem a Kovács Doktortól (nődokim) a műtéti leírást, amiben leírják, hogy az a sövény mégis hány cm-es. Mert a zárón ez nincs leírva természetesen. Mert hogy asszondja a doki (lombikos), hogy a korrigáló műtéttel, akár rosszat is tehetnek…na, ezért nem akarta ő egyébként anno ezt a tükrözést sem. A sok negatívuma miatt.
Könyörgöm, most kiben bízzak? Mit csináljak?

Valahogy elkérem a kórházból a műtéti leírást és kérek más dokitól is véleményt. Bár őszintén szólva én mindenképp megcsináltatnám a műtétet.

Sk. Doktor (Parádfürdő):
Mindenképp a műtét után érdemes lemennem. De nem azonnal, kell gondolom pár hét felépülés azért. Ha túl vagyok a műtéten, azonnal hívom a dokit (aki egyébként egy tünemény) és akkor kitaláljuk, hogy mikor mehetek:) És végülis tényleg nem ezen az 1-1,5 hónapon múlik a dolog. Csak rossz, hogy most pakolhatok ki…kellett nekem ennyire buzgónak lennem.

…folyt köv., ha beszéltem a nőgyógyászommal is:)

8 megjegyzés:

isolde írta...

A tudomány jelen állása szerint pár adat arra utal, hogy hasznos az ilyen esetekben a műtét, de nincs elég sok meggyőző adat ahhoz, hogy azt lehessen mondani, hogy biztosan növeli a műtét a teherbeesés esélyét. Csak azért írom, mert ha az orvosod követi a nemzetközi tudományos irodalmat, akkor kb annyit tud mondani, hogy igen, lehet, hogy hasznos lenne megműteni, de lehet, hogy tökmindegy. Szóval sajnos ez nem egyértelmű döntés.
Itt a két legújabb összefoglaló cikk:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19744944
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23440838

Popi írta...

Az lehet, hogy Sipos doki nem akarta volna a méhtükrözést (nálam Forgács doki nem akarta), de ha belegondolunk találhattak volna mást is, vagy épp a nagy semmit, szóval nem gondolom, hogy hiába való volt. A sövényekhez nem értek, (a kertivel is gondom van :) ), annak megműtése utáni teherbeesésre pedig hallottam már mindkét variációt, miszerint sikerült vagy nem sikerült. Neked sikerülni fog! ;)

Rita írta...

Hú, köszi Isolde. Pont ezért szeretnék azt hiszem több orvost is megkérdezni, aztán dönteni :)

Igen, Popi, azért szerintem is jó, hogy megnéztek...hogy lesz-e műtét, az meg hamarosan kiderül.

Unknown írta...

Rita!
Most keveredtem rendesen a gép elé...Nagyon hős vagy !!!!!Ez a méhtükrözéses sztori felháborító!Csodálom, hogy nem szaladtál el!
Hogy melyik dokinak lehet hinni, ez jó kérdés.Egyiknek sem, csak azt válasszuk amiben mi tudunk hinni!
Puszi Neked

Névtelen írta...

Szia Rita!Van lehetőségünk privátban beszélni?Mert lehet tudok neked ajánlani vkit,aki tudna segíteni!

Rita írta...

Igen Edina, én is így gondolom...rajtam áll majd a döntés :(

Csenge, persze:) az email címemet megtalálod a profilomban:) Te hogyhogy nem vagy benne a kis facebook-os csapatban? Van kedved?

Névtelen írta...

Szia, nekem 2010-ben volt méhsövény műtétem még a Cirisben. Kb. 1 cm-es volt és szerencsére nem volt semmi baj. Azóta már megszülettek az iker lombikbabáink. Drukk!!!

Rita írta...

Köszönöm kedves Névtelen :)