2013. március 22., péntek

…folyt. köv.



K. Doktor (Nőgyógyász, aki tükrözött):
Na, szóval. Jövő héten megkapom tőle a műtéti leírást. De így előjáróban azt mondta, hogy 1,5-2 cm-es a sövény. Arra kérdésemre, hogy most akkor ezt műtessem, vagy sem, ő is azt mondta, hogy ez attól függ, mennyire vagyunk türelmesek. Ő még lehet, hogy nem műtetné meg, hanem bevállalna 1-2 beültetést. 
Ááááááááááá, megőrülök. Miért nekem kell ezt eldöntenem?!

Terv azért van, mégpedig a következő: egyrészt kitűztünk egy április 30-i időpontot a műtétre. Vicces ahogy kikalkuláltuk, hogy mikor legyen, hiszen a nem létező ciklusomhoz kellett igazítani a beavatkozást. Most mérem ezerrel a hőmet, így kb. 8-10 nappal a menstruáció előtt már tudom mondani a dokinak a "pontos" időpontot.
Másrészt a jövő héten megkapom a műtéti leírást, amit aztán elmondok a lombik dokimnak…és talán felkeresek még egy specialistát. De bakker, az jutott az eszembe, hogy az a speckó doki vajon az igazat mondja majd? Hiszen egy ilyen műtét százezer forint körül van….majd hülye lenne azt mondani, hogy áááá, nem  kell a műtét. Annyira bizonytalan vagyok. Mert (mondjuk ezt kb. le sem kellene írnom) mi van, ha valami komplikáció lép fel…és örökre elkaszálom a méhem? Nem értem miért állít ilyen döntések elé a sors. Valaki mondja már meg a tutit……please!!!!!!!!!


10 megjegyzés:

Heniiii írta...

Rita, miért várna még 1-2 beültetést, ha már erre volt precedens? A műtéti leírást konkrétan egy sövényműtétre kapod vagy egy HSK alap műtétről? Ennek csak ez a fizetős változata létezik? Nem csinálnák meg TB-sen? Bocs, de csak kérdéseim vannak :)

Rita írta...

:) nem baj Heni, a kérdések is jók.
A műtéti leírás konkrétan az én tükrözésemről szól. arról, hogy hány cm-es a sövény, stb. Így meg tudom mutatni más dokinak is, hogy kikérjem a véleményét.

Azért várna, amiért a lombik doki is gondolom. Mert azért van kockázata ennek a kis korrekciónak, és lehet, hogy ez a sövény amúgy egyáltalán nem kavarna bele a terhességbe...jaj, nem tudom. Asszem én azért megműtetném...vagy nem?

Megcsinálják TB alapon is persze, a Szent Imre kórházban. csak lehet, hogy jobb lenne ott megcsináltatnom, ahol ez rutin műtét. A dokim már előre jelezte, hogy nem ő csinálja majd a műtétet, hanem egy ebben tapasztaltabb kolléga. A Szent Imre nagyon tuti kórház egyébként, szülésben biztos, na, de ebben? Nem tudom:(

Heni44 írta...

Rita, én mindenképpen megműttetném. Az, hogy az a sövény ott van, az egy dolog, de nem kellene ott lennie. Pontosan ez a lényege a lombik előtti lapar-hiszteronak ( nálad ugye a lapar már nem szukséges ), hogy a cisztákat, miómákat, méhsövényt, endot, összenövéseket vizsgálják és korrigálják.
A másik oldalról a féltestvéremet is megműtötték a császár után ( ezért volt altatásban a császár is ) és korrigálták a méhsövényét. Mondjuk neki jóval nagyobb volt mint neked, de ....
Így is olyan nehéz ez a lombikozás, ha ezzel növelheted az egészséges kisbaba kihordásának és megszületésének esélyét, akkor...
Mert ugye a Sipos doki is a megtapadásról beszélt. De még ki is kell hordani és meg is kell születnie.
Annyira sz@r ez így, hogy nem igazán segítenek a döntésben. :-(:-(

Rita írta...

Köszi Heni44, igen én is hajlok a műtétre, mert azért vetélést nem akarok átélni soha!!!!!

Heniiii írta...

Rita, Henivel én is abban egyetértek, hogy az felvet további kérdéseket, ha pl. még nem is lenne rossz hatással a beágyazódásra, akkor a kihordásban ez a 1,5-2 cm mit okozhat vagy sem? olyan jó lenne tudni, méhsövény specialista doki nincs vajon, akivel először konzultálhatnál? Én mindenképp elméletben megkérdezem dr G-t, csak én kb 1,5 hét múlva megyek hozzá (a'sszem kedden rendel - ami ápr. 2 lesz)!

Rita írta...

Hát, igen, azt hiszem kristályosodik, hogy bevállalom a műtétet...azért egy lehetséges vetélést tényleg nem kockáztatnék. Van egy doki, akit Csibu ajánlott a face-n. De, ha megkérdezed nekem a te dokidat, azt nagyon megköszönöm:) Minél több véleményt hallok, annál jobb:)

Csigusz írta...

En is muttetnek... Azzal a dokival, akinel ez rutin. En tobbszor olvasok forumon sovenyrol, meg is kerdezek egy kedves csajszit, neki is mehenkivulije volt es sovenye es IR-e es par honaposak az ikerfiai.

Névtelen írta...

Ritu, aki ilyen műtétet csinál, az nem kaszál el semmit. Az vérprofi! Csupa nagybetűvel!

1ny

Somogyi Andi írta...

Műtét. Ha nem cseszik el a dolgot, és elaltatnak, már meg is oldódott volna a dolog. A megtapadást nem biztos, hogy akadályozza, de a kihordást megnehezítheti.
Rita, elárulod, miért a F. intézetben lombikoztok, mi olyan vonzó bennük?
Nem provokációnak szánom a kérdést, komolyan érdekel. Tudom, hogy minden intézetről hallani rosszat, és ez egy nagyon szubjektív dolog, de az nekem végképp betette (volna) a kaput, hogy x lombik után saját magadnak kell nyomoznod, műtéteket, dokikat keresned, mert k--vára nem segítenek, hanem elbizonytalanítanak.
Én is a saját káromon és mások fórumos tapasztalain okulva csináltattam a vizsgálatokat, és mire Krizsához kerültem, mindenem megvolt, de ahogy látom, ő tényleg alapos, és a kivizsgálásokra teszi a hangsúlyt. Igen, baromir elfogult vagyok vele szemben, ez tény, de nem alaptalanul, azt hiszem.

Rita írta...

Köszi, Eszter:)

Műtét lesz, eldöntöttük. Mégpedig Csibu dokkeréhez jelentkezek be a jövő héten :)

Andi, anno, nehéz volt a döntés. BMC-be nem akartam, ne kérdezd, hogy miért. Kaáli...nem tudom, az sem volt szimpi. Akkor a Forgács tűnt a legjobbnak. De anno ugyebár nem voltam egy nagy fórumos, blogos meg aztán pláne, szóval csak az intézeteket néztem, orvosokat nem. Hogy most miért vagyunk itt: mert van 5 blasztó fagyink. Ha esetleg velük sem sikerül, lépünk, ez egyértelmű...de reménykedem a legjobbakban:)