2013. március 1., péntek

Endokrinológusnál



Jaj, azért nem egyszerű ez a doki, olyan kis nyugodt, halkan beszél…nehéz megérteni:D De jó, hogy elmentem, bár pl. vérvételre most nem küldött el, szóval az a 18 ezer forint konzultációs díj annyira nem érte meg. 

Na, de kezdem inkább a legelején. Megnézte a pajzsmirigyemet megint a hőtérképes készülékével és nagy öröm, hogy már alig gyulladt. Úgyhogy a szelént le is csökkenthetem 100 mg-ra. Annak, hogy megcsináltattam a lisztérzékenységi vizsgálatot, nagyon örült, annak meg, hogy a pozitív eredmény miatt diétázom, annak meg kifejezetten. Ugyanis ez bizony pozitív, bárki bármit mond majd. És nagyon szoros összefüggés van a kezeletlen lisztérzékenység és a különböző betegségek (pl: pajzsmirigy betegségek) között. Ja, és úgy mellesleg valószínű eddig a gyógyszereim sem szívódtak fel tökéletesen…fasza.
A Wild Yam kapszulám marad, remélhetőleg felszívódik rendesen a diéta hatására. A Meforálom is marad. (Azt mondta, hogy abban is van egy kis laktóz, pedig szerintem nincs, direkt megnéztem a neten.) Vastag betűkkel pedig ráírta a papíromra, hogy Gliadinmentes étrend!

Most megnézte a stressz szintemet is. Egyrészt a kezemet nyomkodta, nézegette, pulzusomat nézte, másrészt egy bankkártya kinézetű kis szerkentyűt használt, amire rá kellett nyomni a hüvelyk ujjamat. Ha fekete marad, az azt jelenti, hogy stresszes vagyok, ha világoskék, az abszolút a nyugalmi állapotot jelzi. (és persze volt még a két szín között vagy 3-4 féle szín) Hát, amikor megnyomtam full fekete volt, amikor ő megnyomta, kékeszöld:D Majdnem rákérdeztem, hogy alszik Doktor Úr? Szóval stresszelek és igenis kihangsúlyozta annak a fontosságát, hogy ezen változtassak, mert ez hatással van mindenre! Orbáncfű teát vagy citromfű teát javasolt és minden nap kellene meditálnom. Úgyhogy az egy hónap Parádfürdő pont jó lesz nekem:) Ezt egyébként ő is nagyon helyeselte. 

Mint ahogy az elején mondtam, vérvételt most nem kért, kivéve a AMH-t, azt meg kell nézetnem. Viszont ez nem ingyenes, úgyhogy azt magánban intézem hétfőn vagy kedden. Ha meglesz az eredmény, fel kell hívnom, aztán meglátjuk mit mond….sokkal többet azonban nem hiszem, mint amit ma mondott.
Kaptam tőle egyébként 1-2 kinyomtatott anyagot. Az egyiket közzéteszem itt, hátha jól jön valakinek. A másik sajnos angol. Ha még németül lenne, örülnék is neki, jó lenne tanulni vele, na, de így? 7 oldalas szöveget nincs kedvem lefordítani. A lisztérzékenységről szól és a vele összefüggésbe hozható betegségekkel...azt hiszem legalábbis. (Az első oldalt megtaláltam a neten: itt. Nem mindig jön be az oldal, nem tudom miért.) Én meg majd valahogy lefordíttatom.)

Szóval egyelőre ennyi történt, sokkal okosabb nem lettem:s Persze az AMH eredményemre még kíváncsi, de tulajdonképpen akkor vár vissza, ha teherbe estem:D Arra gondoltam, hogy én azért csináltatok egy éhgyomri cukor és inzulin szintet is, ha megyek vérvételre, ártani nem árthat:)

(Heni, gondoltam rád ma nagyon sokat!!!!! Havanna, megkérdeztem a dokit, de nem volt túl aktív a témában, mivel nálam a E2 érték most irreleváns…de írok majd email-t a hétvégén:) Szegény Hugicám kórházban van, úgyhogy most őt pátyolgatom…ha nem jönnék, vagy nem írnék nektek, akkor ezért van, de tudjátok, hogy SZORÍTOK NAGYON MINDENKIÉRT!) 
pusszancs :)


 

12 megjegyzés:

Csigusz írta...

Ritam! Szivesen forditok, osszefoglalom. Ha het oldal akkor talan nem fogom szavankent, ha nem gond. Valahogy kuldd el, majd a repulon neki veselkedek. Pussz

Rita írta...

Húú, tényleg? De cuki vagy:)
Lefotózom, és holnap küldöm...az még belefér ugye? (hétfőn jöttök?)

Heniiii írta...

Rita, én azt hittem, hogy egy előzetes hormontükröt, azaz vérvizsgálatot kér, mielőtt konzultál veled. vagy ez már volt korábban? Nekem furi ez a stresszmérő kártya, a pajzsmirigyedet somato infrával nézte meg? Na és az, hogy angol anyagot kaptál, megértem, hogy nincs is kedved lefordítani. Remélem a Hugicád hamarosan jobban lesz!!!

Rita írta...

Áááá, nem kért. Azt mondta (ezt el is felejtettem leírni), hogy tök felesleges, mert ez a sok "szar" amit eddig beszedtem, teljesen felborított mindent. Azt mondta legszívesebben leállítana mindennel, aztán mehet előröl a menet. De mivel ez sok-sok hónap (vagy év), így nem kéri ezt tőlem. 4 hónapos leleteim vannak egyébként.
Aha somatoinfrával:)
Érdekes a dokker, az biztos...de egyelőre megtartom:D (élvezem, hogy nem kell a korábbi kombinált gyógyókat szednem) Nálam úgyis a lelki dolgok dominálnak, azt pedig kezelem:)
Köszi Heni:) De most mars pihenni!!!!

Heniiii írta...

De te nem is szedsz hormonokat, ami lényegesen felborítaná az alap esetet. Hát nem tudom, szerintem érdemes lenne egy exakt tudományt képviselő endokrin dokit felkeresni, azt is meghallgatni, mert ezeket a módszereket pl. az én dokim humbugnak tartja, pont a somato infrára mondta, amin voltam pár éve egy menedzserszűrés keretében. Persze nem biztos az sem, hogy amit ő képvisel csak az az elfogadható, csak ez a "vizsgálat" drága volt ahhoz, hogy nem is volt friss hormonlelet előtte. Bocs az őszinteségemért Rita drága, csak a tapasztalásaim nem hagynak szó nélkül e témában...

Rita írta...

Semmi baj Heni:) Voltam én "rendes" dokinál is, aki 3 évig csak tömött a gyógyszerekkel, de semmit, de semmit nem javultam. Az mindegy, hogy most nem szedek hormont, de nemrég szedtem, és ez elég azt mondta. Mindegy, most elvagyok így...bár a vérvételt én is hiányolom. Meglátjuk az elkövetkezendő hónapok hogy alakulnak:)Pozitívan tekintek előre, remélem nem hiába;)

kretty írta...

Milyen dokker ez Rita?

Rita írta...

Hogy érted Kretty? Endokrinológus, immunológus:)

Estsanatlehi írta...

Majd mondd meg, hogy hol nézettél AMH-t, és mennyi idő alatt lett eredmény - én is szeretnék, de ahova mentem volna ott állítólag több hét, én azt nem bírom ki, akkor inkább nem akarom tudni... Hátha nálad gyorsabb lesz...

Rita írta...

Okés, Est:) Valószínű az Alléban csináltatom majd a Laboratórium Kft-nél. De sajna itt is 2 hét lesz az eredmény, ennél gyorsabbat nem hiszem, hogy találok, ez az alap ennél a vizsgálatnál:(

Névtelen írta...

Szia,
A napokban találtam a blogodra, idáig jutottam az olvasásban (egyelőre csak mindenféle eredményeket kutattam a neten, mert engem is vizsgálnak, problémás eset vagyok- meg coeliakiás is), ehhez a posztodhoz annyit írnék, hogy azt olvastam, hogy az orbáncfű lecsökkenti pár vitamin (pl a d vitamin) felszívódását. Bár úgy néztem a 70-es értékedből még tud csökkenni veszélymentesen :) csak gondoltam megírom, hogy ha nekiállsz orbáncfűvel stresszcsökkenteni, tudj erről.(a remotiv extra orbáncfű tabletta jó, bár lehet, csak placebo hatású, de nekem hatott :D) És nekem gyanús, hogy a lisztérzékenységi vizsgálataidnál azért csak az egyik lett pozitív, mert írtad: akkor már 1 hónapja nem ettél glutént. namármost a legtöbbünknél 2-3 hét alatt kiürül (persze a rombolás amit a belekben, csontokban csinált, csak évek alatt jön helyre), és ha kiürült, akkor a vérteszt nem tudja kimutatni. Drukkolok mindnyájunknak, hogy jöjjön mielőbb a baba :) Kata (na olvaslak tovább :))

Rita írta...

Hú, tényleg Kata?...ezt jó tudni, köszi, hogy leírtad. És azt is, hogy olvasol!!!!!