2012. július 20., péntek

Mai ebéd


Kicsit asszem morbid, hogy tegnap még az épp aktuális menstruációmról írok, ma meg arról, hogy mit ebédelek:D De olyan finomak és egyszerűek ezek a kaják, hogy muszáj megosztanom:)

Szóval, ma zöld borsós karfiol főzeléket főztem ebédre. Eredetileg brokkoliból akartam csinálni, de friss brokkolit már nem kaptam sehol. Nagyon egyszerű kis kaja. (biztosan lehetne bonyolítani, de szeretem egyszerűen elkészíteni a dolgokat)


Először feltettem főni a karfiolt és a borsót. Pár perc alatt megvan, nem kell pépesre főzni őket. (miközben főt az alap, karfiol torzsát majszolgattam, nagyon finom volt az is) Ezután lepürésítettem bot mixerrel, de hagytam benne jó nagy darabokat is. Majd jöhetett bele a fincsi házi tejföl, egy kis só, és kész is. Ja, mivel még nem volt elég sűrű, így szórtam bele pár kanál zabkorpát és zabpelyhet. A végén, már a tányérban megborsoztam….isteni lett. Nem is értem miért nem csinálok gyakrabban, pedig imádom a főziket:)


 
Férjecském még nem kóstolta, de biztosan neki is fog ízleni. Olyan cuki, amikor áradozik, hogy milyen fincsi lett a főztöm és repetázik. Nagyon jó érzés, mert azért én ebben (mint mostanában sajnos elég sok mindenben) elég kishitű vagyok. Úgy vagyok vele, hogy ha nekem ízlik, az egy dolog. Azért persze szoktunk barátokat hívni ebédre, vacsira és eddig még nem volt panasz….bár azért elrontott kajáim is voltak dögivel…amiket csak én mertem megenni:D

2 megjegyzés:

Csiburaska írta...

Esküszöm olyan jó ötleteket adsz Te Csaj:)))

Rita írta...

Örülök:) próbáld ki mindenképp;)