Ma
reggel gondolkoztunk erősen, hogy mit is együnk ebédre. Számba vettük a hűtőben
található dolgokat és eszembe jutott, hogy a hűtőben lévő húsvéti füstölt sonka
egyre csak keményebb….a végén annyira kiszárad, hogy baltával tudjuk csak
felszelni. Géza ötlete volt, hogy csináljuk belőle levest. Na, utána néztem 1-2
receptnek, találtam is párat, de egyik sem tetszett igazán, mert nem voltak paleosok. Így született ez a mai paleo, füstölt sonkás, zöldséges levesünk:)
Hozzávalók:
füstölt
sonka felszelve (jó két maréknyi)
1 db
vöröshagyma apróra vágva
4
gerezd foghagyma apróra vágva
2
szál répa karikázva
1
szál fehérrépa karikázva
4-5
brokkoli rózsa
1 ujjnyi
karika zeller, felkockázva
pici petrezselyem
Bocsánat,
hogy nem tudok ennél pontosabb mennyiségeket megadni, azaz igazság, hogy elég mindentbeleamiitthonvan jellegű volt a
főzés:D
Először
megpirítottam a vöröshagymát kevés kókusz olajon. Ezután beletettem a fazékba a
sonkát és a foghagymát is. Pár percig így sütöttem, majd felöntöttem 4 pohár
vízzel. És főztem és főztem…kb. 1 órán át. Majd kivettem a léből sonkát, és
beletettem a zöldségeket (kivéve a
brokkolit). Egy (vagy kettő?) bögrényi vizet még öntöttem hozzá. Amíg a zöldségek főttek
a finom füstölt sonkás vízben, még apróbb darabokra vágtam a sonkát. Ezután visszatettem
a levesbe, majd amikor már majdnem megpuhult a répa, beletettem a brokkolit és a petrezselymet is.
Sózni nem is kellett. Reszelt tormával ettük, isteni lett :p
Mivel
csak ez volt az ebédünk, így mind befaltuk, szóval nem lett egy nagy adag...mondjuk kicsi sem;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése