Az
egyik nagy kedvencem mostanság:
Hozzávalók:
50
dkg csirke szárny (vagy valami más csirke husi)
30
dkg csirkemáj, apróra vágva
1 db
kisméretű zeller, kockára vágva
4 db
sárgarépa, karikázva
4 db
fehérrépa, karikázva
3
gerezd zúzott foghagyma
1 db
vöröshagyma, felkockázva
1 db
zöldpaprika, apróra vágva
1 db
paradicsom, apróra vágva
3-4
babérlevél
½ tk.
xilit
½ tk.
őrölt gyömbér
tetszés
szerint kerti fűszer (kakukkfű, petrezselyem vagy bazsalikom)
1
ek. liba- vagy kókuszzsír
1
ek. mustár
só,
bors
A
zsiradékon kissé megpirítjuk a babérlevelet, erre jön a hagyma, a zúzott
foghagyma, a csirke szárnyak, majd az apróra vágott paprika és paradicsom. 1-2
percig pároljuk őket, majd hozzáadjuk a többi zöldséget, a gyömbért, a sót és a
borsot. Felengedjük 1,5-2 liter vízzel, és puhára főzzük. Miután megfőtt a husi
és a zöldségek, mehet bele a máj és 2 kanálnyi a választott kerti fűszerből.
Mivel a máj hamar megfő, így pár perc és kész is.
Ezután
a zöldségek kb. felét kiszedjük a levesből, finomra turmixoljuk, majd
összekeverjük a mustárra és xilittel. A levest ezzel a keverékkel besűrítjük.
Egészségünkre:)
4 megjegyzés:
ezt (is) ki kell próbálnom! lassan Rita receptek mappám lesz :)
:)
Ritám!
Hű, de jól néz ki! :)
Hát, a kép nem az igazi, na, de az íze....meg kell kóstolni mindenképp)
Megjegyzés küldése