Soha
nem voltam barátságban a hallal. Évente maximum 1-2 x ettem. Na, de nem úgy
most:) Pár
hete, amikor Visegrádon voltunk wellnessezni, hazafelé beugrottunk a kedvenc
pisztrángosunkhoz. Ide 1-2 évente jutunk csak el, mert nincs épp közel. Na, akkor
elhatároztam, hogy bizony én ezentúl minden héten egyszer pisztrángozom itthon.
Múlt héten készítettünk először. Akkor serpenyőben sütöttük. Só-bors, egy kis
kakukkfű és pici vajon (+ azt hiszem kevés fehér bort is öntöttünk alá)
megsütöttük kb. 15 perc alatt. Nagyon finom lett:)
Ma
picit máshogy készítettem: narancsot és almát vékony szeletekre vágtam, majd a
sózott, borsozott halacska belsejébe fektettem. A kakukkfű természetesen most
sem maradhatott el. Ezután egy tűzálló tálba helyeztem, letakartam alufóliával, és ment is a 180
fokos sütőbe 30 percre pihenni. 30 perc után még kb. 30 percre (itt már
felvettem a hőfokot 200 fokra) visszatettem, de most már alufólia nélkül. Sült
céklás, főt brokkolis salátával és alma szósszal tálaltam. Hmmmmm….igazi
királyi vacsora volt:p
Alma
szósz: felkockázott almát kevés vízzel, citromlével, fahéjjal, édesítővel
feltesszük főni. Amikor felforrt, takarékra tesszük és puhára pároljuk. Botmixerrel
turmixolhatjuk, de én csak villával nyomkodtam szét. Pontos adatokat sajna nem
tudok megadni, mert mindent találomra, ízlelésre készítettem.
2 megjegyzés:
Megkívántam, ahogy olvastalak :)
:) Akkor jó étvágyat hozzá, ha elkészíted;)
Megjegyzés küldése