Ma reggel
izgatottan hívtam a gasztroenterológiát annak reményében, hogy végre megkapom
az eredményeket. Férjecsémnek minden eredménye szuper, azaz negatív:) Az én eredményem már annyira nem szuper, a gliadin
igG ugyanis pozitív lett, ami, ha jók az értesüléseim, azt jelenti, hogy valószínű
lisztérzékeny vagyok. Pl. ezt találtam a neten (szakértő válaszol egy IgG és
IgA-val kapcsolatos kérdésre):
”Az IgG
mutatja meg az immunmemóriát. Ha az pozitív, akkor az érzékenység fennáll. Ha
az IgA negatív lett, az azt jelenti, hogy közvetlen a nyálkahártyán nincsenek
már jelen az immunanyagok, vagyis a diéta nagyon hatásos volt. Ha azonban újra
bevezetik a glutént, az IgA újra pozitívvá válhat, ezért javaslom a diéta
hosszú távú fenntartását (és csak néha szabad „bűnözni”).”
Csak annyit
mondtak a telefonban, hogy ez az egy értékem lett pozitív. És ugyan ettem
glutént a vérvétel körül, viszont a paleoval is ismerkedtem már, szóval kevesebbet ettem,
mint régen. Lehet, hogy ezért lett negatív a többi érték? Mindenesetre nem bánom, sőt
KÖSZÖNÖM, és igazán HÁLÁS vagyok, hogy ez kiderült, így most már egészen biztos
vagyok abban, hogy jól döntöttem, hogy a paleoval barátságot kötöttem:)
A tejcukros
vizsgálatra viszont lehet, hogy feleslegesen megyek, ugyanis már vagy 1 hónapja
(leszámítva a karácsonyt, amikor is nyomtam magamba a túrós sütiket:D) nem
eszem tejterméket, most meg pláne nem fogok enni semmit a vizsgálatig, így
valószínű negatív lesz…..na, mindegy.
Póréhagymás brokkoli főzelék: Egy nagy
adag brokkoli felét megfőztem kevés vízben, majd lepürésítettem. A másik részét
egy kis olaj és zsír keverékén megpároltam a hagymákkal. Majd összekevertem a
két adagot. Én nem mértem semmit, de a pontos mennyiségek a következők: 60 dkg
brokkoli, 2 szál póréhagyma szeletelve, 1 gerezd foghagyma összetörve, 2 ek.
olíva olaj, 1 tk. zsír, só, bors.
Zöldséges húspogácsa: 30 dkg darált hús, 1 kis fej
hagyma, 1 áttört foghagyma, ½ pici kockára vágott paprika, 1 kis répa reszelve,
½ cukkini reszelve, 1 ek. petrezselyem, só, bors. 190 fokon 20-25 percig sütjük
a fasírtokat….bár én 30-35 percig sütöttem.
Narancsos, nagyon kakaós muffin: itt megtalálható a recept is:)
Azután
tervezek egy kis Insanityzést…jaj, már nagyon hiányzik!
Addig pedig
egy kis zene: tegnap nem néztük végig a Újévi koncertet, a Bécsit, így ma délelőtt ezt hallgatom,
és olyan szép:) (De
bevallom a tavalyit hallgatom, mert a youtub-on csak ezt találtam meg. Igaz
tavaly megnéztük/meghallgattuk, de szívesen néztem megint, mert olyan szép
kis balerinák táncolnak közben. Idén városnézős videó ment, miközben játszott a
zenekar.)
8 megjegyzés:
Rita, mostmár tuti sikerül!!!! ;) BUÉK!
Hát nagyon remélem:) Mindenesetre próbálunk biztosra menni a következő beültinél:)
Pufff neki! De legalabb nagyon elkotelezett vagy :-)
Mondjuk csak nem birom ki, igy leirom, hogy az egy evvel ezelotti az azert terhesseg volt... De az is lehet, hogy azota alakult ki, ha ez ilyen kialakulos.
Persze, tudom én, hogy ne ez az oka az eddigi történéseknek. Az ok nálam a kis lelkem felkészületlensége....de dolgozom ezen is ezerrel:)
Na jol van :-) Sikerulni fog, ez a mi evunk, Lanyok. Tavaly pl. Nem mondtam ilyet :-)
Hú, de jól néznek ki az ételek!!!
ETAMA
Rita, még Ausztriában voltam, amikor láttam ezt a bejegyzésed, és el is felejtettem megkérdezni, hogy az IgG pozitív gasztroenterológiai vizsgálati eredményed végül miből derült ki? Vérvételből vagy valamelyik kínzó vizsgálat révén? köszi :)
Vérvétel volt csak:) De dokival még nem beszéltem róla...lehet, hogy mivel csak ez lett pozitív, ezért ez nem is lisztérzékenység. Hó végén megyünk hozzá, majd meglátjuk mit mond.
Megjegyzés küldése