A hétvégén
sütöttem. Még pénteken elhatároztam, hogy csinálok túrós és kakaós gubát is, a
kakaósat vanília sodóval, a túrósat édes tejföllel. Vettem update kifliket is, hogy minél kevesebb CH legyen a desszertben:)
Vasárnap
reggel el is kezdtem a vanília sodó készítését. Már csináltam többször is,
ezért nem értettem, hogy most meg miért nem akar besűrűsödni. Csináltam én már
mindent, próbálkoztam liszttel (update és szoó judit liszt van itthon), őrölt
zabkorpával, de semmi. Keményítő persze nem volt itthon. Jó lett volna a vanília
puding is, de az sem volt itthon, csak vaníliás gríz puding….hát én beletettem
azt is, de semmi. Ugyanolyan híg maradt a sodó. Na, jó, gondoltam, akkor nem vanília,
hanem csoki öntetet csinálok, és beletettem egy jó nagy kanál csoki pudingot,
de az is csak akkor kezdett besűrűsödni, amikor meguntam a gőz feletti főzést,
és folytattam a tűz felett. Persze rögtön sűrű lett, úgyhogy nem a keményítő
hiánya volt a baj, hanem az edény, de mire erre rájöttem, csoki öntet lett a vanília
sodómból:D Hogy jó csokis legyen, tettem még bele holland kakaóport, és
annyira, de annyira finom lett, hogy ha pont ilyenre akartam volna csinálni, akkor
sem sikerült volna jobban:)
Persze mire
végeztem az öntettel, annyira telítődtem a kakaóval, hogy úgy döntöttem, nem
csinálok kakaós gubát, csak túrósat és végül is ehhez is ment ízben a szósz…el
is neveztem túró rudi gubának:D Megcsináltam azért a tejfölös szószt is, az is nagyon
fincsi lett:P
4 megjegyzés:
Nagyon jól hangzik!!! :)
Nyammmmm
:DDD tényleg isteni volt:)
Uhhh, majd leirhatnad legkozelebb a receptet :-)
Belinkeltem, hogy lehet megtalálni a receptet...csak nem látszik annyira:( Az ételek nevei vastagabbak, ha rákattintasz kijön a nosalty oldala...onnan van:)
Megjegyzés küldése